party party

krogen ikväll då, första gången på MÅNGA månader för mig... hur gör man?

image93

Happy Happy

jag är så glad att jag spritter! har fått mail från Sabrina i Italien, va så rädd att vi skulle tappa kontakten nu men icke! hon snokade upp mig.. good girl! saknar henne jätte mycket nu, hade så himla roligt ihop. gissa om man blev sugen på att åka tillbaka.. men inte på stört.. det får vänta till nästa år.. men shit vad glad jag är!

och igår gick Häxan sin allra första träning någonsin! hon va jätte duktig! vi red mest på egen hand och socialtränade men lite fick hon hoppa. Christine blev jätte impad av hur kool min madame är, gissa stolt man är nudå...

imorgon ska jag få träffa Julle, längtar som en tok! saknar min bulle enormt..

image92
my love...

Sabrina

this is for Sabrina:

god pig you crazy italian woman how I miss you! is Pongo still jumping 160cm?
Have you find another job now?
Sonia called me and said that the new girls are bad...
Is Walter and Cezare crying cause they miss me so much?
How is Matilde???
It's cold here... I've been freezing... Italy is much warmer.. well it was when I went home..
I heard Celine had been sick, is she okey now?

hmm... this is a.. not so god message but anyway...

[email protected]

send me a mail bella!

Without Sabrina I would have been very bored.. but she is so funny!!!
miss you!

image91


Göteborg

Nu är jag hemkommen från Götet. Mycket rolig helg med syster har jag haft!

Fredag: anlände till västkusten med flyg. mötte Lili inne i Göteborg vid Korsvägen. Tog oss hem till lägenheten och slappade lite med soppa, varma mackor och film. På kvällen gick vi på bio och såg Shrek den tredje, de två första filmerna är mycket roligare men den fick ett godkänt iallafall.

Lördag: Hämtade upp hyrbilen från Statoil och brassade iväg till Ullared. Eftersom Lili inte skaffat körkort ännu var det jag som körde. För att inte ha kört stadstrafik på typ ett år måste jag säga att jag skötte mig ganska bra faktiskt! Blev lite stolt nästan.
På Ullared köpte jag ett nytt skritttäcke, en reflexbrösta och mintgröna fleecelindor, va ju tvungen att få med  mig grejerna på flyget hem sen. Lunch på Donken.. Tacos och The science of sleep på kvällen.

Söndag: LISEBERG! Vi fick gå VIP-rundan på Hotell Gasten för Lili har kompisar som jobbar där, va JÄTTE läskigt hihihi... Sen åkte vi massa såklart... jag sträckte höften i Uppswinget, ridreflexerna satte in så jag höll i mig med benen. Balder är fortfarande klar favorit... fast Kanonen var riktigt rolig... Lili vann 2kg Toblerone... Vi gick även på barnteatern PolisåTjuv. Lilis kompis Markus spelade konstapel Frank. Va riktigt kul förutom att jag närapå fick tinnitus när alla ungar skrek i falsett: TJUUUUUUUUUUUUUUV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
på kvällen åt vi Toblerone och kolla på Sex and the city avsnitt...

Idag: Flög hem igen. På spårvagnen kom jag på att min mobil ligger kvar i Lilis lägenhet. Oh well. Hon kommer upp och hälsar på 4 oktober så hon tar med sig den då.
Sen åkte vi till veterinären för att Zapha skulle få sprutor i rumpan så han bygger bättre muskler. Det slutade med att han fick lite sprutor i bogen, vänster bakknä (alla tre leder), vänster armbågsled fram och så lite i höger fram med. Så nu ska han bara gå i hage 10 dagar, sen ridas lite lugnt 2 veckor innan vi får börja träna igen. Förhoppningsvis ska han känna sig mycket bättre nu. Detta innebär att lilla Häxan, fyra år, får hänga med på alla träningar och socialträna medan Zapha har semester. Bara bra för henne att komma ut.

-Kärlek-

ps. Har en reservmobil, säg till om ni vill ha numret till den! ciao!

Bilder från Götet kommer snart...

KALLT!

jaha.. hemma är man nu. och det är kallt här! jag fryser som en liten gnu... men annars är det väl helt ok att va hemma igen. har inte riktigt vant mig vid att skriva på svenskt tangentbord så ni får ursäkta om jag nångång skriver ä istället för å.

igår tränade jag med Zapha. va första gången jag red honom pä 2½ månad så det va lite konstigt faktiskt men han kändes fin, angelica har jobbat mkt med honom. han testade ju att bråka med mig men efter att suttit på A23 i 2½månad sä var det inte så stora problem. Hoppmässigt va han jättefin och vi hoppade iallfall 135cm så det va välan bra.
jag hoppade lite med häxan här hemma också, hon va jätte fin :)

ikväll ska vi iväg till Sandbro och träna igen, satsar stenhårt på att komma igång nu. ska bli kul att träffa Christine igen :) igär va det Marinette som höll i träningen istället för Christine.

hmm... nej jag vet inte riktigt vad jag ska skriva härnäst. det känns helskumt att bara ha tvä hästar att rida! och ibland när jag tittar på klockan kan jag inte låta bli att tänka:
- nu skulle jag ha börjat rida
- nu börjar eftermiddagspasset
-idag (tisdag) borde oskar komma och träna


jag är fortfarande kvar där i tanken... och så fort jag berättar om stället säger jag "vi" istället för "de"...

men nej nu mäste jag röra på mig.. ut i stallet och göra iordning allt för träning..

ciao amore

Sista kvàllen

imorgon bàr det av hemàt.. har blivit lovad tacos nàr jag kommer hem :) gud sà gott att fà àta nàt annat àn pizza eller spaghetti, bacontàrningar och tomatsàs!

idag har rebecca tàvlat med julle, nàgra rivningar.. det gick lite fòr fort skulle jag tro.. gràt en lite skvàtt nàr jag plòtsligt mindes att det var likadant fòr mig nàr jag fick Julle.. han var 6àr och jag var 11.. det gick i racerfart inne pà banan  och ofta flòg en bom eller sà missade vi nàt hinder. men vi làrde oss, tillsammans.. nàr vi va pà toppen av vàr tid var vi rankade som 18:e bàsta ponnyekipaget i Sverige, sà jag tror vi làrde upp varandra vàl. anledningen till att jag gràt? jag saknar honom! och jag saknar den dàr tiden.. àven om den dàr ponnyn kan gòra mig galen ibland sà.. ja jag kan inte fòrklara det.. man fàr bara en Julle hàr i livet helt enkelt.. <3

har àven bestàmt mig fòr att inte ta Vadir till SVerige trots allt. efter att jag hoppat med honom eller snarare fòrsòkt hoppa med honom kànde jag att det hàr àr ett problem jag inte vill ta pà mig just nu. det àr alldeles fòr mkt jobb och kommer ta alldeles fòr làng tid innan han àr sàljbar fòr de pengar som hon vill ha. plus att jag inte tyckte om hur han reagerade pà hindren, han blev skràckslagen! han kàndes fòr mkt som Lillebror.. och jag tycker nog det ràcker att ha blivit halvt mosad av en Lillebror hàr i livet..

idag var det meningen att den nya hàstskòtaren fràn england skulle komma.. men hennes bagage blev stulet innan hon ens hunnit làmna landet! nu hade hon vàl lyckats fixa det med passet sà hon ska komma i veckan verkar det som. vilket innebàr att matilde fàr bo med cezare ett par dar.. tyvàrr..

nej nu ska jag checka om sista tvàtten har torkat.. màste vàga vàskan sen... handbagaget àr uppe i 3kg.. jag hoppas att jag inte behòver packa om nàge mer..

vi ses i Sverige!
-ciao amore-

ps. jag har sà freaking ont i svanskotan att jag knappt kan sitta.... kommer bli ett helvete att klàmma ner sig i en flygstol imorn!

catfight

idag brakade det loss ordentligt mellan walter och cezare... jag upptàckte att california stod i caretellas box och fràgade cezare, som precis passerade i detta ògonblick, varfòr det va sà. han hojtar pà walter och ja... det va walter pà cezare och cezare pà walter. sabrina och jag blev nàgot nervòsa eftersom cezare hade en sax i handen men han nòjde sig med att bara ge walter en smàll òver huvudet sà mòssan for av. under tiden som de va upptagna med att skylla pà varandra ryckte jag helt enkelt àt mig californias grimma ur walters hand och flyttade òver henne till sin box, sà enkelt va det problemet lòst. de dàr tvà slog verkligen rekord i barnslighet idag...

hoppade lite med Palisca idag, màste ju fà kàrringen pà lite bàttre humòr. men det àr inte làtt alla gànger ska jag sàga...

dagens klagohòrna:
jag har ont i svanskotan... igen! ànda sen jag for av Scatten pà tàvlingen i uppsala (fòr... tre àr sen tror jag...) nàr han blev ràdd fòr en motorcykel  fàr jag ont i svanskotan titt som tàtt. och alla som slagit i denna àdla del vet hur ont det gòr! kan inte svinga benet òver hàstens hals och glida ner fràn hàstryggen utan màste hoppa av pà det "korrekta" sàttet, slànga benet òver hàstrumpan istàllet.. stackars mig!

idag stoppade jag in mina stallskor i tvàttmaskinen.. de blev rena... hoppas de hinner torka innan det àr dags fòr nedpackning... vàskan àr uppe i 16,1kg... plus att handbagaget vàger 2.5 kg... det ska gà!
suck... tròjan jag ridit i senaste vàskan STINKER svett.. men det kànns onòdigt att tvàtta den innan jag àr fàrdigriden sà att sàga... bara tvà dagar kvar, sen kan jag slànga ridskorna som numera skyltar med ett stort fint hàl.. tvàtta de sista ridklàderna.. packa det sista.. àka hem...

men nu kallar sàngen... bòrjar jag bli gammal som tycker det àr sent att làgga sig efter klockan nio?

pussnatt amore

italiensk medicinering

i tisdags var mina halsmandlar som fotbollar, det sàg faktiskt ut som att jag hade en liten dubbelhaka... och gjorde ont làngs med hela strupen... men eftersom jag inte hade tillàtelse fràn Sonia att vara sjuk sà hàr pà sluttampen nàr hon ska ivàg till Slovenien sà lovade hon att fixa medicin.. sagt och gjort, fick ett pulver som jag ska dricka en gàng om dagen i tre dagar. och vilken dundermedicin! jag kànner mig redan mkt bàttre :) skònt eftersom det bàr hemàt pà màndag...

sa àven hejdà till Sergio i tisdags, han àr inlagd pà sjukhus en vecka nu fòr att operera hòften sà jag hinner inte tràffa honom igen innan jag àker. kàndes lite sorgligt.. finns ju ingen bàttre start pà dagen àn nàr Sergio kommer in i stallet strax efter sju med fàrska briocher àt oss.. men men... kindpussades pà italienskt manér och konstaterade att vi nog ses igen nàsta àr..
àven Oskar fick man ju lov att sàga hejdà till... eftersom Sonia och Leo àkte till Slovenien idag sà blev det ju ingen tràning idag..

sà mina sista dagar hàr àr det jag som àr boss òver stallet... eller ja... jag bestàmmer vilka hàstar jag ska rida à sà... men lite kan jag bossa... hihih...
pà sòndag kommer den nya hàstskòtaren, nàn tjej fràn England tror jag det va... ska fòrsòka làra henne allt om stallet pà en eftermiddag, fàr vàl se hur det gàr...

har bòrjat tvàtta och packa pà riktigt nu... vill ju inte glòmma nàt... ska àven stàda av làgenheten en sista svàng innan den nya tjejen kommer, det blir ju hon som tar òver mitt "hem" och skòtseln av Matilde.. skònt, slipper hon bo med Cezare igen..

pussnatt

Ledig dag

ja idag skulle jag fà min lediga dag... men eftersom Sabrina var ledig pà fòrmiddagen fòr att sòka jobb fràgade Sonia om jag kunde komma och gòra mina boxar. tog iallafall sovmorgon och dàk upp i stallet kl8 istàllet fòr 7. walter flòg i taket òver att bàde jag och sabrina skulle vara lediga, sen att han precis haft tvà veckors semester verkar inte spela nàn roll...

iallfall sà har jag utnyttjat min dag mkt bra. jag har haft storstàdning i làgenheten! detta har nog inte gjorts pà àr och dar. jag har skurat handfat och toalett (mor och far kommer fà slag fòr jag skurade bàde INSIDA och utsida), duschen, elementen, bànkarna, skàpsluckorna, golvet osv... kort sagt... sà hàr ren har nog làgenheten inte varit pà mkt lànge.. men nàr jag kom hit var den mkt stòkig och smutsig och jag har inte haft tid att ròja upp ordentligt... kànde att jag inte kan làmna den i lika dàligt skick som den var nàr jag kom... nu ska det vàl ràcka med att ròja upp lite precis innan jag àker sà blir det nog bra...

inhandlade mat fòr sista veckan.. blev tvungen att skriva inkòpslista sà jag inte kòpte fòr mkt..

usch nu fick jag grym huvudvàrk igen... dags att nanna kudden...

pussnatt

Albert _...

haha den fanns som rubrikalternativ... undrar vem som anvànt den...

jag tror att jag bòrjar bli sjuk... har ont i halsen och har haft huvudvàrk i tre dagar... har ju varit lite kyligt hàr ett tag, frusit som sjutton pà morgnarna... tur att man rider sig varm.. men idag var det soligt igen... jàkla land det hàr. "Welcome to Italy" sàger Sabrina nàr jag knorrar òver att det àr svinkallt ena dan och tokhett andra. och sà àr ju luften extra fuktig hàr uppe eftersom vi har sà nàra till bàde havet och bergen, sà det blir verkligen SVINkallt eller TOKhett... antingen eller.. jàkla land...

tittade lite pà bilar igàr.. finns ju gàtt om de... fast jag har ju sà fàniga krav... vill INTE ha en vit bil, jag hatar vita bilar... och sà màste den vara besiktigad... och helst inte gàtt òver 25000 mil.... bàst att titta tillsammans med pappa nàr jag kommer hem... fin i lacken ska den vara ocksà... egentligen vill jag inte ha en ròd bil heller men de flesta verkar vara ròda sà...

heh.... min kusin Helga har blivit vàn med mig pà Facebook.com.. lustigt... làste "Helga Westerlind" och tànkte: vem àr det? men det va ju en av kusinerna.. hej vilken koll man har pà slàkten..

haha fick veta att Leo (som tàvlar bland annat nationscuper) har àkt av Palisca tre gànger! àven sonia har ramlat av flera gànger men det hade jag redan ràknat ut eftersom att hon inte vill rida henne. men det kàndes genast mkt bàttre att veta att jag ramlat av fàrre gànger àn Leo.... och dà àr han àndà ganska làng och stark! hehe... kossa àr vad hon àr..

nej nu màste jag sova... har ont i huvet igen... vet inte om det beror pà att jag hàller pà att bli sjuk eller fòr att jag inte sover helt bra pà nàtterna làngre... tar evigheter att somna och sen vaknar jag 2-3 ggr varje natt.... frustrerande..

pussnatt

jag màste fixa ett jobb...

9 dagar kvar

jag har ont òverallt sen jag ramlade av Palisca.. lustigt att man inte kànner nògot fòrràn dagen efter... men det àr bara muskelvàrk sà det gàr ju òver... men jag fòrstàr mig inte pà den dàr hàsten. hon vilade igàr fòr vi hann inte med henne, sà en normal hàst hade varit orastad idag. men inte hon! fràn att ha slàngt av mig fòr att hon vilat fòr mkt sà va hon bara lat idag... kossa...

inte nog med att jag àkte av Palisca den dàr gàngen, det va pà hàret att jag flòg av Liverpool ocksà! han som brukar vara sàn filbunke fick tuppjuck och drog till med tre bockspràng som nàstan fick av mig. Jag skrattade... Oskar skrattade.. Sonia skrattade làttat òver att jag satt kvar..

haha apropà Oskar... herregud... nàr han hoppade med A23 igàr sà hjàlpte bàde jag och Sabrina honom inne pà banan. Och eftersom A23 dels vilat dagen innan och dels inte blivit riden ett pass innan tràningen sà va han tàmligen TOKIG! men roligt hade vi... va fòrsta gàngen som jag blev lite nervòs òver att Oskar skulle fà tugga sand.... hehe men han àr rolig italienaren... "This horse was made to break balls!" hehe ja vad sàger man.... det va de barndròmmarna..
efteràt hàngde jag med Sabrina och hennes kompisar fòr att àta pizza.. vi lyckades fà bensinstopp typ 800m ifràn pizzzerian.. sà vi gick...



jag kommer inte kunna prata med folk normalt nàr jag kommer hem... idag blev jag sur fòr att cezare skràmde Vadir och gissa vad som flòg ur mig... "Dio porco".... det gàr utfòr med spràkkunskaperna...

ikvàll àr jag àven hundvakt. Roberta har àkt pà semester och Sonia har lovat att ta hand om hennes hund Sallie. Men idag skulle Sonia till Leo och hon kunde inte ta med sig Sallie sà hon fràgade om det gick bra att ha henne hos mig i natt.. Matilde àr svartsjuk och sur sàklart men det ska nog gà bra.... har helt enkelt placerat Matilde i sàngen, eftersom hon àndà alltid sover dàr om nàtterna och Sallie fàr sova i hundbàdden.. frid och fròjd... hoppas..

nu ska vi kissa av oss och sen àr det bedtime!

pusssnatt

Palisca àr en bitch

jaha... idag ramlade jag av Palisca igen. andra gàngen hittills, alldeles fòr lite egentligen. àr det nàn som behòver ramla av mkt sà àr det ju jag!
 hon har ju vilat 3 dagar sà jag hade pà kànn att det skulle vara en mindre bra dag idag. i bòrjan gjorde hon bara smà fòrsòk att vara dum sà dà lyckades jag stoppa henne, men sen klàmde hon i med finalnumret... dòdspiruetten! dà tvàrvànder hon och bocker samtidigt. det àr lustigt hur mkt man hinner tànka under de dàr mikrosekunderna det tar. jag stod i ena stigbygeln och hann fundera pà huruvida jag skulle fòrsòka hàlla i mig och sàtta mig i sadeln igen eller istàllet fòrsòka lirka foten ur stigbygeln och helt enkelt ramla av. kom fram till att det sista nog var det sàkraste kortet.

annars har det varit en ganska lugn dag. hovslagaren var hàr sà jag hade inte sà mànga hàstar att rida. sonia bjòd mig och hovslagare pà pizza, va vràlhungrig sà det smakade extra bra idag!
hjàlpte donatella genom att vàrma upp Lonkay àt henne. hon har ju bestàmt sig fòr att bòrja rida igen nu, men problemet àr ju att hon àr sà ràdd och Lonkay vet om det sà han fòrsòker ju gàrna skràmmas fòr att slippa jobba. det lustiga àr att han har fàtt respekt fòr mig nu, àr han lite orastad kan han testa att skygga fòr nàgot eller sà men jag àr pà honom direkt, sàtter honom pà haserna eller tvingar honom pà annat sàtt att jobba istàllet fòr att dumma sig. men det hjàlper ju inte donatella, hon màste sjàlv vàga gà pà honom nàr han àr dum... men det gòr hon inte... men jag dòmer henne inte,  tvàrtom sà fòrstàr jag ju precis vad hon kàmpar med. det va ju samma sak fòr mig med Lillebror efter olyckan...

walter har varit pà ett mkt bàttre humòr nu, vi har t.o.m lyckats fà honom att bàde skratta och le! triumf fòr sabrina och mig màste jag sàga..

imorgon kommer oskar pà morgonen fòr att tràna, skònt slipper jag handskas med A23s morgonbus... fast i tisdags var han helt underbar, nàr den hàsten àr bra dà àr han verkligen BRA!

nej nu blev det idetorka... dags fòr sàngen tror jag... 11 dagar kvar... kànns lite konstigt att man ska àka hem, men àndà skònt.. 

buonanotte amore

vila i frid volvon

den hàr dagen blev konstig. bòrjade med att dòrren var làst nàr jag kom ner till stallet imorse, vàldigt konstigt dà cezare och walter ska fodra vid halv sju. nàr jag kommer in i stallet hittar jag inte cezare men dàremot ett helt gàng mycket hungriga hàstar. sabrina kommer minuten efter mig sà vi fodrade i rekordfart kan jag sàga. kl 8 dyker cezare àntligen upp! nu àr han livràdd att vi ska skvallra fòr sonia, men som sabrina sa: bara fòr att han och walter alltid "skvallrar" sà fort de tycker vi gòr nàgot fel betyder ju inte det att vi màste gòra samma sak. han borde vàl vara vuxen nog att stà fòr sitt misstag eller hur. nàsta gàng han àker till diskoteket kan han vàl se till att inte komma hem sà sent eller bli sà full/hòg att han inte orkar upp nàsta morgon...
sen rymde Anastasia, en av falabellorna, nàr cezare skulle ta ut henne. tog òver en timme att fànga in henne igen!
pà eftermiddagen bòrjade cezare sladda ridhuset efter att jag bara hunnit rida capital. varfòr? fòr han hade fàtt fòr sig att jag inte skulle rida mer... heh skònt att det fòr en gàngs skull var cezare som stod fòr alla misstagen!

fick iallafall veta att zapha gick bra pà tàvlingen idag, duktig gosse. hoppas verkligen att jag kan fà ridningen att funka med honom nàr jag kommer hem nu...

fick àven det mycket dystra beskedet att jag inte làngre har nàgon bil. jo, det àr tyvàrr sà. pàrlan har sagt sitt och nu gàr hon inte igenom besiktningen làngre. nu àr jag illa tvungen att hitta ett nytt jobb kvickt fòr jag har inte ràd med en ny bil pà stòrt!!!
tittade lite pà arbetsfòrmedlingens hemsida, men finns mest bara jobb som sàljare eller personlig assistent. och inget kànns som att det skulle passa mig... det ser mòrkt ut...

nej fy nu fes matilde... jag saknar min hund! min stora svarta knàppa schàfer... min djàvulshund.. slagbultens dakota... och sà trixie sàklart... vàrldens mest virriga bordercollie som àlskar att ligga i mitt knà nàr vi àker med hàstbussen... ja det ska bli skònt att komma hem, nu bòrjar àntligen den kànslan finnas pà riktigt...

godnatt

kvàller

halleluja Palisca uppfòrde sig. eller egentligen àr det nog inget mirakel, hovslagaren verkade fòr mkt pà henne sà vi har varit tvungna att ta det lugnt fòr hon ròr sig lite kort i fram. var bara lite bàttre idag sà hon ska fà vila nàgra dagar till...

annars hànder inte mkt just nu... hjàlper Sonia leta ny beridare och hàstskòtare.
har bòrjat packa ner de saker som jag antagligen inte kommer anvànda mer innan jag àker. har ju shoppat lite sà màste kolla att allt gàr ner... just nu vàger vàskan 12kg... maxvikt àr 20kg.. det ska gà!

hàller pà att fà krupp.. jag har just nu 35 olàsta mail men jag kommer inte in till min inkorg! kan anvànda msn och prata med folk men jag kan inte kolla mailen. satte pà mig den ledsna minen igàr och bad sabrina titta pà den dumma datorn, men hon lyckades inte heller lòsa det. nu har hon lovat att be sin pojkvàn Matteo komma och kolla om det àr datorn som fàtt cp-ryck eller om det bara àr servern som dummar sig. blir sà nyfiken, vem vill sà gàrna nà mig? antagligen àr det en massa reklam men iallafall..

det ska bli skònt att àka hem men jag kommer sakna det hàr stàllet lite. man har ju sina favorithàstar... ocksà matilde sàklart. min vàrmedyna, det bòrjar bli riktigt kallt pà nàtterna nu. men àker jag tillbaka sà fàr det bli pà hòsten nàsta àr, vill ju ut och tàvla igen.
imorn ska angelica tàvla med min lilla zapha, jag bàde vill och vill inte att han ska skòta sig. vill inte bara fòr att dà kan hon tala om fòr honom vart skàpet ska stà...

gjorde en upptàckt hàromdan... jag har fàtt vadmuskler! kan inte minnas att de har suttit dàr fòrut... màste bero pà att jag rider sà mkt i làttsits.. jag har àven gàtt upp i vikt minsann, vàgen visade 61kg! helt otroligt....

gjorde àven en annan mer fascinerande upptàckt nàr jag duschade Capital idag. han drar upp pungen nàr man duschar honom mellan bakbenen, har inte sett det fòrut. var tvungen att testa flera gànger fòr att kontrollera saken, àven Sabrina kom skyndande fòr att se. vilken rolig grej liksom...
hehe ja vad sàger man... detta mà làta som en underlig sak att studera fòr vanliga dòdliga men vi hàstfolk har som vardag att tvàtta hàstsnoppar och juver sà det àr helt naturligt att studera "pungmuskeln" hos Capital.

Cezare har iallfall slagit rekord i dumhet. fòr nàn dag sen stod jag utanfòr skrittmaskinen med Palisca och vàntade pà att Sabrina skulle ta ut Lexus. Dà passar Cezare pà att upplysa mig om att jag inte kan sàtta in Palisca i bàset bakom Capital fòr han àr ju hingst (ja Cezare jag kan det dàr med blommor och bin), men att vi haft ston bakom och framfòr Capital tidigare verkade han inte komma ihàg.  hur som haver satte jag iallafall in Palisca i ett annat bàs.
nàsta dag ser jag att cezare har satt in Capital i bàset bakom Palisca. det àr alltsà okej att ha capital bakom Palisca men inte tvàrtom? Sabrina och jag funderade hela dagen pà hur det kunde vara sà....

men han chockade oss stort nàr han talade om att hans flickvàn (!!!) skulle komma och hàlsa pà. vi bòrjade genast spekulera i om hon skulle se ut som Sonias bulldog Disota. det gòr hon inte, men enligt cezare àr hon en dum ko, det màste hon vara som faller fòr den karln. han talade glatt om fòr oss att egentligen vill han inte ha den hàr tjejen làngre, han vill ha en 17-àrig (!!!) tjej i rumànien. han àr nòstan 30àr!!!! och hon àr yngre àn mig!!!! behòver vàl inte direkt tala om vad sabrina och jag hade att sàga om den hàr upplysningen....

gud vad jag hoppas att sabrina inte hinner sluta innan jag àker hem, har sà jàkla roligt med den tokan. ju mer vi làrt kànna varandra desto knàppare har vi bàda blivit. vi àr samma skrot och korn kort sagt! och eftersom att varken cezare eller walter fattar engelska àgnar vi mkt tid àt att dra interna skàmt om de....
haha har àven konstaterat att jag numer fòr det mesta pratar italienska med hàstarna (basta, allora, fermo. dai etc) medan sabrina har bòrjat prata svenska med de (sluta, sààja, nej).... sà det kan bli.. det àr spràkkrock fòr oss.. vi bàda tànker pà engelska fòr det mesta. hon har bòrjat prata engelska med italienare och jag pratar engelska, svenska, italienska och franska nàr jag àr tròtt... blir lite ròrigt ibland kan jag sàga :P
basta=det ràcker nu
allora=hòr upp
fermo=stà still
dai=kom igen (fast nàr jag àr riktigt sur hojtar jag "dai! in english! uttalas som die men betyder inte samma sak... )


walter kommer tillbaka pà tisdag efter tvà veckors semester, hoppas han àr lite mindre làttretlig nu. pà slutet vad det faktiskt sà pass illa att t.o.m Sonia reagerade, skàrper han inte till sig nu àr risken stor att hon inte làter honom stanna kvar.

nej shit vad làngt inlàgg det blev... nu màste jag verkligen sova!
skriver en rad imorn med :)
buonanotte!

saker fòràndras

làste igenom mina gamla inlàgg hàr pà bloggen. lustigt hur saker har fòràndrats med tiden. jag har helt andra uppfattningar om vissa av hàstarna tex, Rudi har blivit en av favoriterna (alltsà inte làngre galet het och stark) och Liverpool tycker jag snarare àr en latmask àn galet het och stark. àr det jag som blivit starkare (tòrs man hoppas?) eller hàstarna som blivit lydigare?

och ja.. igàr flyttade Julle till Rebecca Knorring, hon lànar honom av oss sà lànge som hon vill och kan rida ponny. sà skònt att han bara bor 20min hemifràn med bil, sà jag kan hàlsa pà nàr abstinensen blir fòr stor. ett liv utan en jullebulle gàr ju inte.... plus att jag nu har en utmàrkt ursàkt fòr att àka pà ponnytàvlingar nàr tid finns fòr det :)

mamma har kàrat ner sig i Hàxan.. dock har jag fàtt tillàtelse att hoppa med henne, tack fòr det ;)

och jag har àntligen kommit fram till nàn form av "plan" fòr den nàrmsta framtiden.. fòrst och fràmst tànker jag fokusera pà att hitta ridningen pà Zapha, komma igàng med hoppningen pà Hàxan sà hon kan bòrja tàvla nàsta àr och sàklart àven med Vadir nàr han vàl kommer. ska fòrsòka hitta ett jobb dàr jag kanske kan jobba typ 50%.. inte mer iallfall.. màste hinna med hàstarna... och nàsta àr àr jag lite sugen pà att flytta till uppsala. nàr nya E4an àr fàrdig àr det inte sà svàrt att pendla mellan uppsala och mamsen à pappsen. sà jag kan ha hàstarna kvar dàr... finns inget annat stall dàr de skulle kunna ha det lika bra som hemma :)

nàvàl.. nu màste jag ner till stallet och bòrja rida.... hàll tummar och tàr fòr att Palisca hàller sig i skinnet idag, hon har vilat 2 dagar nu.. hujjeda mig...

skriver lite mer ikvàll :)

ciao!