Svårt att sluta tänka på det...

fy fan... män som slår borde kastreras med en slö kniv, alternativt en vitlökspress.

_______________________

igår var det tävling på Jälla som gällde med trion, blev klart blandade resultat!
Häxan hade fullkomligt hjärnsläpp och bestämde sig för att bli högbrunstig just denna dag. Hon skulle INTE gå in på banan och när hon väl gått in gick hon bara några meter sen var det tvärstopp, stod på bakbenen och var tvärtjurig. I
90cm kom vi inte över startlinjen så jag efteranmälde till 1m och tog ett spö, hon började strula även den här gången men två rapp i rumpan och tanten gav sig till slut. Hon var visserligen spänd och gjorde plockepinn av banan men huvudsaken var att hon inte fick vinna. 
Julle var en diva i 90cm, han tyckte det var löjligt lågt och knappt värt att lyfta på fötterna för så där blev det två bommar ner. Men i 1m skärpte han till sig och det blev en felfri runda, duktig gosse! 
Zapha va en stjärna iallafall, felfri i 90cm och ett ner i 1m men den rivningen får jag lägga på mitt konto. Annars var han kanonfin, lydig och härlig! 

Sandra kom och tittade en stund också, det va kul!

idag har jag träningsvärk...


-kärlek- 

lite trött..

börjar känna mig lite sliten, har snart jobbat 9 dagar i sträck.. oh well..

igår fick Lucky gå sitt liv första dressyrträning! han var superduktig, fick mycket beröm för honom från alla möjliga håll (bland annat av de som äger eller snarare ägde hans pappa). Fick dock veta att Luckys pappa inte lever längre, så vila i frid Looping.

har precis hoppat lite här hemma med Julle, ska stoppa mig lite mat nu innan det är dags för hoppträning med Häxan och Zapha... på lördag är det tävlingsdebut för detta år...

-kärlek-

snabb uppdatering

oj nu har det ju hänt grejer..

i onsdags förra veckan åkte vi och hämtade hem vår nya valp Raija. världens charmtroll, hon var lite blyg första dagen men det har gått över kan jag säga!
 

i helgen var det påskfirande med lite galna kusiner och deras bättre hälfter! fast det blev inte lika livat som förra året, vi va sjuka och utarbetade hela högen... men en påskäggsjakt fick vi till. jag kom på bästa gömstället för äggen: grannens flaggstång! blir svårt att toppa det nästa år...

i söndags hoppade jag med Lucky för första gången! hela 50cm lyckades vi ta oss över, jätte duktig var han! väldigt stolt över min elefant...

humtidum.. ja nej det va nog det som hänt sen sist..


-kärlek-

Lucky <3

vi åkte till ridhuset idag med Lucky och Julle, va första gången som jag red Lucky i ridhus.
Tror ni han brydde sig om att det va ett nytt ställe? nix.
Tror ni han brydde sig om vad Julle hade för sig? nix.

jag älskar honom.


 

han blir fin när han är klar...
-kärlek-

fest fest och åter fest

vet inte vad som hänt.. jag som festar typ en gång i kvartalet känns det som har varit ute och svirat två gånger på mindre än en vecka nu! skandalöst, nu får jag ta och skärpa mig.
i fredags hade jag lite födelsedagskalas med alla sköna vänner som hade tid över helt enkelt :) inklusive ett stycke bror samt kusin med flickvän. vi förfestade hemma hos Lili och jag fick presenter :) är lite extra kär i min blommiga stekpanna, har redan använt den! vi drog till O'Learys och umgicks lite till för att sedan avsluta kvällen på BJ. Brukar egentligen inte gilla BJ men det blir inte roligare än vad man gör det och med tanke på vilka sköna människor jag hade med mig kunde det ju inte bli annat än askul! Tack för en rolig kväll!

i tisdags tittade jag på en lägenhet i örbyhus, en tvåa med balkong. Nu ska jag bara skriva på kontraktet så är allt klart.. 1 juli får jag flytta in... det ni! Nu blir hon stor...
   

på kvällen var det hoppträning med Zapha och Häxan. De gick kanonbra båda två, Cissi tyckte de hoppade bättre än nånsin och jag red skitbra för att vara ärlig! Det är en hel del som fallit på plats sen jag började träna för Cissi, känner mig lugnare när jag rider och att jag faktiskt vågar lita på både mig själv och hästarna. Fick bland annat hoppa lite större på ett räcke med Zapha och det kändes som att vi inte hade några begränsningar! Allting bara stämde så fort jag vände upp, men Cissi stoppade oss på 130cm. Man ska sluta när man ligger på topp som de säger.. behöver jag tala om att jag älskar att hoppa igen?

igår va det utgång med "ungdomarna" på jobbet. vi förfestade hos jens, bowlade och avslutade kvällen på Terrassen. blev som väntat jävligt kul, trots att jag inte ägde fullt så mkt på bowling som jag brukar göra... skyller på dagsformen..

nu ska jag plugga lite och hjälpa Lili räkna på en labb hon gjort, man ska räkna ut effekten på en spisplatta och lite annat smått och gott.. sånt som jag gjorde på gymnasiet! blev lite nostalgisk när jag började bläddra i hennes Kemi A bok (likadan som jag hade!)... va rätt kul att se hur mycket man kommer ihåg, lite nördigt kanske men det bjuder jag på.

Här kommer, som önskat, recepetet på den ofattbart goda After Eighttårtan:
Ca 16 bitar
200g mörk choklad
200g margarin eller smör
3 ägg (jag brukar bara ta 2 eftersom pappa är allergisk)
2,5dl strösocker
3dl vetemjöl

Chokladglasyr
25g margarin eller smör
1dl vispgrädde
20 plattor After Eight

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj en form med löstagbar kant.
3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme.
4. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20min. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
7. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande (det här tar ett litet tag).
8. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
9. Garnera med after eight på tårtan och servera med skivade apelsiner...
Lycka till!

-kärlek-