Bärrandsröta sucks

wow... från att vara helt arbetslös har jag plötsligt två jobb.. så det kan gå.. kommer ju få en trevlig lön i januari iallafall. sen att jag har en otrevlig skuld till mor och far att betala av tycker jag att vi glömmer för en stund.

i lördags tävlade Rebecca och Julle. De kom tvåa i L:Bn och sen fick de ett snöpligt pet i grunden i deras L:A debut. Men glada var vi för det :) hann ju tjattra en stund med mina favvobrudar i Heby RF också, alltid lika kul att träffa de :) en annan rolig grej som hände var att vi träffade vår föredetta d-ponny Jikas Brown Sugar, eller Milou som han kallas till vardags. Har inte sett honom på 5-6år så det va roligt, skönt och se att han trivs med nya ryttaren. Efter allt som hänt unnar vi honom att få vara glad och nöjd med livet.

Men över till de dåliga sakerna. Lina som ridit Lillebror åt oss sen i somras ringde, de trodde att de fått ringorm i stallet för alla hästar hade fått mystiska kala fläckar framför allt runt mulen. Jippi tänkte vi, planen var ju att ta hem honom nu men ringorm är jätte smittsamt så det va ju bara att glömma.
Efter några dagar ringer hon igen, då har de fått ut en veterinär som konstaterat att det inte va ringorm utan svamp. Så vi kan ta hem Lillebror men inte förrän det börjat växa ut hår igen på de kala fläckarna, just nu ser det ut som att vi ska hämta honom på lördag.

Lucky stackarn har haft mystiska hältor under några veckor, vi trodde han hade sträckt korset för han ömmade där. Men när pappa verkade honom igår upptäckte vi att han fått något som kallas för bärrandsröta, det syntes inte förrän pappa började hugga. Så nu ska vi in med honom till Ultuna 6/12. Där kommer hovslagaren i samråd med en veterinär hugga bort lämplig mängd hovvägg samt gröpa bort rötan så att det dåliga stället i hoven luftas och läker. En sån här sak kan ta flera månader innan det är färdigt om man har otur, så vi törs inte hoppas på att det blir ett treårstest just nu iallafall.
Först blev vi rädda att det var hovväggen som höll på att lossna, såna hästar måste man oftast avliva. Men efter lite surfande på nätet kom vi iallafall fram till att det är bärrandsröta. Stackars bäbisen är jätte halt nu :(

vilket hästigt inlägg det här blev... oh well...

image105
krya på sig baby

-kärlek-


Jobb

Igår va första dagen på nya jobbet. Va äckligt trött när jag klev upp vid halv sex... men efter att ha fått i mig lite frukost piggnade jag till. Jobbet gick bra, vissa saker måste man ju vänja sig vid men det mesta funkade bra iallafall.
Min gamla chef från ICA i Tierp ringde under dagen också, frågade om jag hade lust att jobba lite i december. Sa såklart ja, så nu ska jag jobba några timmar på julaftonsmorgon. 100% i ob säger man inte nej till :)

image103 
så här fin kände jag mig halv sex på morgonen     

image104
         Halvtimme senare var det lite bättre :P

Sen bar det av på hoppträning med Zapha. Han började kvällen med att bråka. Så vi gjorde som min superduktiga dressyrtränare föreslagit, satte på honom ett gummipelham! Han hoppar inte superduper med det men jag får stopp på honom när han börjar försöka slänga sig och stå på bakbenen. Och just nu är det viktigast för jag är rejält trött på att bråka... den eller de som lärde Zapha att hålla på med de här dumheterna skulle lynchas.. för ju längre tid han har fått hålla på och vinna, desto längre tid tar det för mig att få det ur honom...

men nu måste jag ut i stallet, ska ju jobba kväll idag.. super att man kan samåka med mamsen ibland :)

-kärlek-

jobb

ja nu har jag skaffat ett jobb, ska gå som timvikarie på Hemtjänsten i Bälinge. Det blir nog bra, hinner ju få första lönen precis innan jul.. mycket bra.. kan jag panikshoppa julklappar lördag-söndag och sen är det julafton måndag.. planering..

annars så börjar min förkylning ge efter lite grann.. hostar inte lika mycket längre.. men fy va jobbigt det va att sjunga på luciaträningen idag, blev som ett slemlock i halsen... inte mysigt..

annars har det inte hänt så mycket... fantasin går inte på högvarv just nu...

-kärlek-

ps. Jag trivdes jätte bra i Italy Ylva, hoppas du gör det med :) hör av dig ibland!

Hoppa hoppa hoppa

Zapha va såååå duktig på träningen i tisdags :) jätte stolt över honom.. bara matte håller fingrarna i styr och slutar upp med att vara ett sånt kontrollfreak så kommer det bli superduper :)

Här kommer lite filmer från träningen :)










-kärlek-

sjuk :/

usch va jag är sjuk... känns som att jag ska hosta upp mina lungor vilken sekund som helst.. konstig förkylning.. istället för att avsluta med hostning så har jag hostat från dag ett.. *knorr*

Lili hälsade på i helgen. Vi åkte till Lillebror en sväng så att hon fick rida, börjar klart bli dags att ta hem honom. Sista helgen i november hämtar vi hem honom..

Zapha är fortfarande lite halvgalen.. helt klart har den kära pollen varit väldigt uttråkad under sin lugna månad. hoppas han känner sig tillfredsställd snart..

jag har inte mer att säga...

over and out

image102

-kärlek-

smått o gott

Lotus var riktigt kul :) tömde mitt konto.. men men.. that's life :P

i lördags hälsade vi på Alicia, Fredde och deras bäbis Tyra. Hon fick en ljusrosa Hello Kitty dräkt av oss.. assöt.. jag hade gett mig sjutton på att inte köpa något rosa men föll såklart pladask för Hello Kitty.. gäller att fånga upp de i tid..

annars har det inte hänt mycket.. jag har lyckats bli sjuk.. världens dunderförkylning.. hostat så mycket att jag har träningsvärk i magen, får man muskler då?

igår va det hoppträning med Zapha. Han va heltokig när vi värmde upp.. gjorde luftsprång och höll på.. tror herrn haft lite tråkigt senaste tiden.. men sen hoppade han iallafall kanon! fick massor med beröm.. roligt.. :)

idag kommer syster upp och hälsar på över helgen. får se om vi hinner åka och hälsa på Lillebror en sväng så hon får rida honom. ska nog tvinga upp henne på Zapha också så vi kan rida ut med Zappen och Häxan..

jo jag har ju färgat håret.. I'm a readhead again :) lycklig..

idag ska jag vara hos tandläkaren kl.10. det är tur att de skickar ut såna dära påminnelsesms dagen före.. jag hade totalt glömt bort att jag fått en tid. minns ju att de ringde mig när jag var i Italy och frågade om jag kunde komma in den eftermiddan... hehe.. lite svårt dådå..

nej nu måste jag göra mig iordning..

image99
Ted, Sandra och Eve

image100
Sofia och Sandra

image101
Jag, Emil och Madde

-kärlek-