hemsk dag!!!

àntligen àr den hàr dagen òver!!! den har varit en làng pina fràn bòrjan till slut.. Sonia àkte ivàg till tàvlingen igàr och tog Cesare med sig som hàstskòtare. alltsà skulle jag, Walter och Sabrina fixa stallet hàr hemma, lugna puckar i vanliga fall.. men igàr kvàll blev Sabrina sparkad i ansiktet av en hàst pà ridskolan hàr bredvid, sà hon blev tvungen att àka till sjukhuset och fà ògat tejpat. dàrfòr kunde hon sàklart inte jobba idag... detta resulterade i att walter, som har ett klassiskt italienskt temperament, har varit pà uruselt humòr HELA dagen. han bòrjade morgonen med att skàlla pà mig fòr att sabrina inte var dàr.. fòr det mesta nàr han àr sàn sà brukar jag bara sàga "non capito" eller svara emot lugnt pà svenska och sen ignorera honom. men nàr han fortsatte skàlla pà mig hela tiden sà fick jag till slut nog. var mànga gànger nàra att kasta en sopkvast eller dylikt pà honom, sà arg va jag.. jag va faktiskt tvungen att gòra bàde mitt och sabrinas jobb, vilket resulterade i att jag bara hann rida tre hàstar istàllet fòr sex stycken som planerat. och trots detta har karln mage att skàlla pà mig varenda gàng jag bòrjar gòra iordning en hàst fòr att rida den. det àr ju mitt jobb din envisa ursàkt till karl!!!
nàvàl.... porco madonna (madonna àr en gris)... sabrina kommer imorgon.. sà dà màste jag fòrsòka rida minst sex hàstar.. helst sju.. fòr att komma ikapp det jag missade idag.. hela min planering sprack ju...

tack vare walters dàliga humòr har ju min hemlàngtan vuxit till sig.. sà nu har jag bestàmt att jag stannar max en mànad till hàr... sen vill jag hem.. saknar alla dàr hemma.. mamma, pappa, lili, niclas.. vànner... mina djur..
men jag ska prata om det med sonia nàr hon kommer tillbaka fràn tàvlingen, vill inte ta det òver telefon..

det bàsta med att sonia tàvlar àr att jag fàr ha hand om matilde :) sà hon bor hos mig òver helgen.. helmysigt.. bàsta sàllskapet jag kan fà pà det hàr stàllet..

vàrmen har gett med sig lite.. vi hade àska och regn hàromdan, har blivit liiiite svalare efter det.. runt 30grader...

fick junilònen fràn ica idag :) det tackar vi fòr..

oo... fick veta att Scatten (vàr fòrsta uppfòdning) har blivit uttagen till landslaget i fàlttàvlan. jag àr sà stolt òver min bàbis! làngtar efter att komma hem sà jag kan àka och titta pà nàr han tàvlar...

nej nu àr det dags fòr mig och matilde att krypa till sàngs...

puss och godnatt àlsklingar

ge mig regn!!!

jag hatar det hàr landet just nu. det har varit omkring 40grader varmt hela veckan. okej att det àr varmt pà dagarna, men det blir inte svalt pà nàtterna! sà jag har ju inte sovit mkt den hàr veckan... àr runt 20-25 grader pà nàtterna sà trots att jag har alla fònster vidòppna, inget tàcke och inga klàder sà tar det evigheter att somna.... làngtar efter regn! sabrina hade hòrt nàt om att det kanske ska regna imorn... hoppas!
annars àr allt bra, tràningsvàrken har àntligen gett med sig. nu har Sonia bòrjat prata om att jag nog ska fà bòrja lite snart, eventuellt kommer jag fà tàvla Palisca om jag stannar lite làngre. Hon ska sàljas och behòver visas upp....
Bamsingen gav mig en rejàl àktur igàr, han som alltid brukar vara sà kool fick tuppjuck igàr och bòrjade studsa omkring och gòra luftspràng. och nàr en hàst pà nàstan 2m gòr luftspràng kànns det! vàntade mig nàstan att slà huvudet i taket.. dagen innan visade A23 att àven han har lite filurer fòr sig, helt plòtsligt va ena hòrnet i ridhuset jàààtte farligt... sur och svettig var jag efter det..
igàr va jag assistent àt oscar pà eftermiddagen nàr han trànade hennes hàstar, besviktet konstaterade jag att han inte valt de limegròna ridbyxorna idag.. rackarns.. blev en àckligt làng dag iallafall.. vi va inte fàrdiga fòrràn vid 21.30.. men Sonia bjòd hem oss allihop till sin villa sà vi fick bada i swimmingpoolen och àta pastasallad, dà kàndes dagen inte fullt sà làng och jobbig àndà.
va inte làngt ifràn att jag fick ett utbrott òver Cesare idag... det va en blandning av sòmnbrist, matthet pga vàrmen och ilska òver att han àr sà oràttvis mot hàstarna! en av mina favoriter, Celine, tycker det àr lite làskigt att gà in och ut genom sin boxdòrr eftersom att Cesare tydligen skràmt henne en gàng sà hon gàtt omkull dàr. iallafall àr hon lite svullen i ett bakben just nu sà vi lindade bakbenen pà henne och det tyckte hon sàklart var lite konstigt. Cesare envisades med att han skulle leda henne fràn spolspiltan till boxen och jag va just dà fòr tròtt fòr att orka protestera, men nàr jag sàg hur stressad Celine blev òver lindorna sà fick jag direkt kànslan av att det inte skulle sluta sà bra.. och jodà, hon tog nàgra smà travsteg in genom boxdòrren. PANG PANG! sà pucklar Cesare pà henne fòr att hon àr ràdd.. sànt gòr mig vansinnig.. rent ut sagt.. men nànstans sà inser jag ju att det àr ingen ide att skàlla pà honom fòr han fòrstàr bara italienska och jag kan inte skàlla pà italienska.. sà jag svalde ilskan, klàmde ur mig: stupido! och kollade sà Celine inte hòll pà att krypa ur skinnet. kan ju tala om att Cesare àr anledningen till att sà mànga hàstar har sàr och àr ràdda fòr grimskaften, han skràmmer de sà de gàr omkull och slàr de med grimskaften. det finns tvà "vettiga" anledningar till varfòr han gòr sàhàr:
1. han àr ràdd fòr hàstarna. men han àr inte den typen som backar undan. istàllet skriker han och slàr sà fort han blir ràdd. det vill sàga sà fort en hàst lyfter pà hoven...
2. han fòrstàr sig inte pà hàstarna. han fattar helt enkelt inte hur de fungerar, att det blir ràdda. han fattar inte hur dum han àr som envisas med att leda A23 fòrbi en hàst som stàr uppbunden i stallgàngen trots att han vet precis som oss andra att A23 kan sparkas.. men han fòrstàr inte..  och det àr MYCKET frustrerande..

dàrfòr fòredrar jag Walter om jag tvunget màste vàlja mellan de tvà.. han àr ocksà ràdd fòr hàstarna men uttrycker det genom att hojta: Bastarda! och kliva ur vàgen..

blev iallafall glad att hòra att det gàtt bra fòr angelica nàr hon hopptrànade med min Zapha fòr Christine igàr. skònt, fòr dà kan hon fortsàtta hoppa honom medan jag àr borta. tydligen gàr det jàtte bra fòr Lina att ha Lillebror hos sig, med lite tur blir hon kàr och kòper honom.. om inte Lili nu bestàmmer sig fòr att ta honom vill sàga. och Amanda Lundqvist har tydligen sagt att hon kanske vill làna Julle av oss, vore toppen! just nu verkar mkt lòsa sig... kànns misstànksamt... kommer alltid tunga bakslag nàr det flyter lite fòr bra..

nej nu bòrjar det bli dags fòr en dust med vàrmen... màste verkligen fòrsòka sova. synd att jag inte har badkar, skulle gjort en Kyle XY dà och sovit i badkaret... kànns lite tràngt att klàmma in sig i duschen... om àn frestande... med kallvattnet rinnande.. ljuvligt!

-kàrlek-

Update

har varit fòr tròtt fòr att orka sitta hàr ett par dagar men nu àr det dags fòr lite uppdatering...

jobbar och sliter varje dag som vanligt.. i torsdags fick jag inte siesta fòrràn kl13 eftersom jag var tvungen att rida Lady Fantasy, Camiro och Evermore pà fòrmiddagen. Eftermiddagen va lite lugnare, Sonias trànare Oscar kom fòr att visa upp lite hàstar. Det va svàrt att hàlla sig fòr skratt nàr han svassar in i stallet ifòrd ett par knalligt LIMEGRONA ridbyxor... ojoj.. men han bar de med vàrdighet.. kan sàga att den karln har de koolaste ridstòvlarna jag sett, pàminner om svarta mammelucker...

i fredags red jag Evermore pà fòrmiddagen.. halv 12 kom veterinàren hit fòr hàlsoundersòkning... kl13 bjòd Sonia mig och veterinàren pà pizza.. mkt gott... sen spenderade jag eftermiddagen med att rida Rudi (àckligt stark och energisk holsteiner), A23 (stallets bàsta hàst just nu. ganska rolig, hans rumpa guppar hela tiden nàr man jobbar honom fòr han màste piska pà svansen.. kànns som att han laddar fòr ett rejàlt bockspràng men det kommer aldrig nàt..) och Palisca (hon va tjurig i vanlig ordning...)

idag red jag Palisca, Capital och Evermore pà fòrmiddagen.. àn en gàng fick jag inte siesta fòrràn kl13.. men eftersom det va sà himla varmt idag sà bòrjade vi inte eftermiddagen fòrràn kl16.. jag och lilla Matilde passade pà att làgga oss i solen en stund, vore ju skamlit att ha bott i italien utan att ha bàttrat pà solbrànnan... sen red jag Lexus, en hàst som hon tàvlat Grand Prix pà.. men han har fàtt bakbenen opererade sà hon vet inte om han kommer kunna tàvla igen. va skòn omvàxling att rida honom eftersom att jag fick rida ut i skogen och jogga honom.. eller ja skogen och skogen.. finns anlagda vàgar att rida pà.. sen avslutade jag med Liverpool, ànnu en galet stark och het hàst..

kan sàga att min tràningsvàrk àr inte att leka med, jobbigast àr det att kliva upp pà morgonen.. har bòrjat tvinga mig sjàlv att springa upp och ner fòr trappan en gàng innan jag gàr ut i stallet.. kan inte bestàmma mig om jag gòr det fòr att vàrma upp eller fòr att helt enkelt tala om fòr mig sjàlv att sluta mesa...

aja.. dags fòr sàngen.. fòrsòker sova ganska mkt... i torsdags la jag mig faktiskt 20.40.. fast jag làste en stund sà jag slàckte lampan 21.20.. men àndà...

hade guld allihop!

-love-
image88

Matilde vet iallafall hur man solar pà ràtt sàtt :)

:)

dags fòr uppdatering:

igàr red jag Palisca, det va ju en upplevelse! eftersom Sonia inte haft nàn som kunnat hjàlpa henne med ridningen pà tvà veckor sà àr en del av hàstarna lite orastade. "Attentione, she can be a little fresh." tjohej du, sà fort jag fattade galopp pep hon "iiiiiiiiiiii!" och la av en serie bockspràng som det tjongade om. Efter en stund fick vi lov att ge upp och slàppa henne lòs i ridhuset ett tag, dà for hon runt som bara den och slog nàstan knut pà sig sjàlv. Hela eftermiddagen spenderade jag med att stà i ridhuset och titta pà nàr Sonias trànare Oscar red, detta fòr att fà en uppfattning om hur de rider... klart annorluna mot vad jag àr van vid... jàttehòga hànder och nàstan all galopp i làttsits, fà se nàr man fàr inte snitsen pà det...
det har varit vàrldens ovàder. bòrjade med àska och regn pà màndagkvàllen, igàr morse haglade det! hagel stora som àgg, hàstarna hòll ju pà att sparka sònder boxarna. ljudnivàn blev helt outhàrdlig nàr haglet fòll pà plasttaket...
pà kvàllen stack jag och Hanna ivàg fòr att àta pizza, det va ju hennes sista kvàll hàr.

Idag har jag àn sà lànge bara ridit Palisca, det gick mycket bàttre idag. Hon hade vàl fàtt ur sig òverskottsenergin nu. Hanna har àkt hem till Sverige, sà nu àr man ensam svensk till augusti dà en tjej som heter Erika tydligen ska komma hit. Har siesta just nu, ska rida Evermore sen... fast jag kallar honom mest Bamsingen eller kort och gott Bamse, gossen àr ju inte liten precis! kommer behòva trappstege fòr att komma upp....

Tànkte jag skulle beràtta hur mina dagar ser ut:
6.30 mobilen piper att det àr dags att gà upp
6.40 vid det hàr laget har jag àtminstone kommit ur sàngen och fàtt i linserna. Sen blir det lite snabb frukost...
7.00 Nàr jag hòr kyrklockorna ringa ràknar jag det som att jobbet startat. Vi bòrjar med att linda av benen pà de hàstar som har lindor pà natten, sedan lindas alla lindor upp och paddarna skakas av. Nàr det àr fàrdigt mockar vi, jag har fyra boxar som jag mockar plus en tom box som ska dammas av. Den hàsten som man mockar àt fàr gà i skrittmaskinen tills man àr fàrdig. Sjàlva mockningen àr en hel vetenskap: fòrst tar du ut allt kiss och bajs, ser till att det àr ordentliga vallar upp pà vàggarna sà hàsten inte kan rulla fast... de anvànder grymt mkt spàn! sen ska du damma av vàggarna och ta bort spindelvàven, vattenkoppen ska tòmmas och tvàttas av och tills sist màste du sàklart sopa av utanfòr boxen... detta tar runt 30min per box...
Nàr jag vàl àr fàrdig, brukar va nàngàng mellan 9.30 och 10.00 sà ska jag bòrja rida.
12.00-15.00 har vi siesta. varfòr kan inte sverige infòra sànt?
15.00 tills vi àr fàrdida innebàr: eftermiddagsmockning om jag inte har mkt att gòra (men det har jag ju hehe) eller ridning tills jag àr fàrdig med mina hàstar. Sen ska stallet sopas av, jag har i uppgift att se till att spolspiltorna àr rena. Hàstarna lindas och fàr sin mat och har vi tur kommer inte Sonia med òverraskningar sà vi blir fàrdiga runt 19.00...

Idag kl. 11 var det minnesstund fòr min farfar, tànkte pà honom varje gàng jag hòrde kyrkklockorna ringa....

-love-

image85
hagel....

image86
Bamsingen, jag och lilla fallabellastoet

image87
Utgà fràn att jag àr 162cm och lilltjejen àr vàl max 50cm sà inser ni att det hàr inte àr en liten kille. Nàt fòr angelica kanske.....

ciao bella

jahapp.. nu àr jag hàr. har fàtt en mjukstart eftersom Sonia varit borta pà tàvling, har mest jobbat som hàstskòtare och ridit en hàst.. California, ett sto som alltid fàr ett frispel varje gàng man rider henne, sen àr hon riktigt trevlig..
tràffade Sonia fòr fòrsta gàngen igàr kvàll, hon àr jàtte trevlig.. har lite lustiga ideer nàr det gàller djuren, hon klemar bort de som sjutton.. men men.. det ska nog bli bra det hàr...
har haft min lediga eftermiddag idag, vi rider inte pà màndagar sà jag kommer alltid vara ledig pà màndagseftermiddagar... sà imorgon bòrjar jag jobba pà riktigt, det vill sàga jag bòrjar rida.. ska bli spànnande att se vilka hàstar jag fàr.. har iallafall fàtt veta att jag kommer fà rida stallets bjàsse Evermore, stor valack pà runt 190cm i manken och òverdriver jag inte! ska àven fà rida en 5-àring som heter Vadir och holsteinerhingsten Capital, hans mamma àr helsyskon med Capitol.. helt galet bra stam pà den hàr hingsten! och han àr jàtte mysig, ska ju erkànna att han àr en av de som charmat in sig rejàlt hos mig...
men gubbarna i stallet àr jag redan tròtt pà. vi har rumànen Cesare som tror att han àr vàrldens casanova, han har tydligen aldrig varit sà trevlig som nàr jag kom hit. glòm och dròm! sen har vi den sura italienaren Walter, han svàr och muttrar dagarna i ànda... och bàda àr inte speciellt snàlla mot hàstarna, vilket leder till ordentliga utskàllningar fràn Sonia.. kommer ta ett tag att vànja sig vid att de bàde ròker och skriker i stallet, gòr det hemma i sverige sà òker du ut med huvet fòre!
nej herregud jag skulle kunna sàga hur mkt som helst om det hàr stàllet, har iallafall tillgàng till datorn i princip sà mkt jag vill sà jag ska fòrsòka skriva ett inlàgg varje dag :P sà tills imorn fàr ni njuta av lite bilder fràn mitt nya hem :)

image82 
sòtnosen Vadir :) som visserligen inte va sà sòt nàr jag va ute och betade honom idag, fick nàt tuppjuck och fàr ivàg med en prutt och en spark som inte va mànga decimeter fràn min mage! minnesanteckning till nàsta gàng: vadir fàr inte beta med làngt grimskaft...

image83
charmtrollet Capital :)

image84
hàr jobbar jag

fàr fler bilder, checka in:
silverdis.bilddagboken.se

-love you-

Hejdå allihop

nu åker jag om bara några timmar, flyget går 6.40 från Skavsta.. så jag ska minsann upp kl3.. hej å hå..

jaja... ingen ide att hålla på och nämna namn, ni vet vilka ni är och ni vet att jag älskar er allihop vansinnigt mycket! ni är mitt allt kort sagt...

ha en super fin sommar allihop! jag försöker uppdatera bloggen så fort jag har tid att låna dator :)

Zapha gick skitbra på träningen idag :)

-massor av kärlek-

image80

bara 2 dagar kvar

har varit en hektiskt vecka!

lekte med calle och annika i torsdags, ur kul :D
image79

grillning i fredags med vänner :) asmysigt.. fick lite presenter: ett linne (som jag självfallet tänker använda när jag är ledig!), örhängen som jag haft varenda dag på jobbet den här veckan, ridstrumpor (bra, lär slita ut ett gäng) och tre små flaskor med duschkräm, så jag håller mig ren :)

sen va det bröllop i lördags, kära grannarna Fredrik och Angelica sa ja till varandra, det va jätte fint :)
image78

på söndagen tävlade jag med Zapha. men åkte hem efter 1m eftersom att han är en gris just nu, lämnar gladeligen över honom i Angelicas vård medan jag åker bort.. pina honom du bara!

måndag jobbade jag och red...

tisdag jobbade jag och sen åkte jag till antony och fikade :) stannade på tok för länge men det blir ju lätt så när man inte träffats på ett tag.. ramlade i säng kl2 och skulle upp igen 7.. lovely..

idag har jag jobbat.. nu ska jag rida och sen blir det filmmys med sandra och madde..

imorn är det PACKA som gäller.. plus en sväng till stan för att köpa minneskort till kameran.. och så måste jag ringa min chef Sonia i italien och tala om när planet landar på fredag...

och ja.. på fredag drar jag.. 6.40 går planet från Skavsta till London, sen åker jag 11.35 från London till Trieste.. har nog fortfarande inte riktigt greppat att jag faktiskt är på väg..

det är minnesgudstjänst för farfar nästa vecka... ska tänka lite extra på honom då... tänker ju på honom varje dag ändå som det är nu.. det är lite lustigt, trots att jag inte kände honom särskilt väl har jag insett att jag saknar hans röst.. han hade sån mysig röst :) farfar pratade äkta gammelsmåländska... mysigt...

nej nu måste jag röra på mig!

-kärlek-