:(

denna dag har spenderats på Ultuna med Zapha, eftersom att han inte ville böja sin hasled ringde jag ut vår veterinär i måndags som i sin tur remissade oss till Ultuna.
Det visade sig att han fått en reptur av peroneus tertius, dvs en liten muskel som fäster mellan knäleden och hasleden är helt eller delvis av. De kunde inte avgöra på ultraljudet hur allvarligt det är, bara konstatera att den muskeln och de omkring är skadade och att det fanns blödningar. Så det blir boxvila för honom nu 6-8 veckor och sen återbesök.
Eftersom att jag känner min lilla Zapha ska vi göra iordning en utebox åt honom, ska han stå instängd i stallet kommer han bara boxvandra. Lugnast är att ha honom ute där han kan se vad som händer och sysselsätta honom med mat och leksaker.
Känns inte alls roligt att jag inte kommer få rida honom något mer i år, men ska han prompt göra sig illa va ju det här rätta tidpunkten. Får det bara läka ordentligt kommer han vara fit for fight till nästa års tävlingar.

Kontentan av det hela är alltså att Zapha kommer bli fet som en tunna och antagligen fullkomligt tokig när nivån av överskottsenergi blir för hög, tack och lov för Plegicil!



-kärleken-