Vila i frid farfar

Jag kände honom inte egentligen, kan bara minnas att jag träffat honom två gånger. Men jag har pratat en del i telefonen med honom och hört honom berätta tusentals gånger om den gången han passade djuren åt mamma och pappa och hästarna rymde. Farfar va en väldigt snäll människa men han skämdes över att han hade svårt att gå, därför ville han inte så gärna ha besök.
De vet inte vad han dog av, hemtjänsten hade hittat honom i hallen. Han va inte direkt sjuk så vitt vi vet, jag hoppas att det gick fort iallafall.
Just nu tycker jag mest synd om pappa och Helen (pappas syster). Och om Per (pappas bror) också såklart, fast jag känner inte honom så det är svårt att verkligen tycka synd om honom.

.. och jag som flyttar nästa vecka..

-Vila i frid farfar Åke Svensson-

Hejdå Sverige

Jag flyttar till Italien om en vecka, kommer bli kvar där i minst en månad.. kanske tre.. beror på hur jag trivs..

har inte riktigt fattat det ännu tror jag, men jag hinner nog bli lite pirrig över det innan jag åker.. fast någon hemlängtan kommer jag nog inte ha tid med, kommer ha häcken full av hästar hela tiden...

vi börjar kl 7 på morgonen, då lindar vi av benen och ger alla frukost.. sen dricker man lite kaffe (suck jag som inte dricker kaffe) innan det är dags att mocka. Jag har bara fyra boxar att mocka så för mig går det fort, sen kommer jag spendera resten av dagen med att rida, rida och åter rida. Blir ju rejäl intensivträning iallafall.. hehe..

men det är så mycket att hinna fixa på den här lilla veckan som jag har kvar i landet! vill ju hinna träffa vänner och ordna det för mina hästar och packa och packa om igen osv osv...

Men det är väl bäst att fixa en sak i taget, nu ska jag titta på mobilabonnemang (så jag kan ringa och bli ringd till utan att pengarna tar slut) och sen ska jag ut och nöta på mina egna hästar!

-kärlek-

Italien

fick ett samtal av min bror idag som vände upp och ner på hela dagen....

- hej, visst behövde du mer erfarenhet för att komma in på Flyinge?
- ehm.. ja..
- vill du åka till Italien och jobba?
- eh... italien.. va???
- stallet som Lina jobbar på behöver en till beridare, hon undrar om du har lust att jobba en månad där...

så jag har suttit i telefon en del av dagen.. pratade med Marassas ägare, om jag drar till Italien måste jag ju antingen fixa fram någon annan som kan rida henne eller så får Wilda ta hem henne igen.
Vet inte vilken månad som gäller än, men skulle tro att det är juli... Lina ska ringa mig och berätta mer.. sen lär jag ringa min chef på ICA och prata med honom om saken.. känner mig dum som sviker efter bara två veckor men det här är en sån otrolig chans för mig! dessutom kommer jag få finslipa min italienska och faktiskt kanske viktigast av allt; jag får komma bort från allt annat ett tag. Bort från mina egna hästar och allt som påminner om olyckan, få en nystart så att säga..

jag kommer rida 8 -10 hästar per dag, bara tipptopp-världsklass hästar.. dessutom får jag träna för världsstjärnor som t.ex. Ludger Beerbaum och åka med på internationella tävlingar... fattar ni vilken chans det är?!! visst det är världens slitgöra för bara 700 euro i månaden, men jag kommer ju få grym erfarenhet... men tar nog inte med mig nån häst, blir lite dyrt för bara en månad.. Lillebror och Julle ska ju ändå säljas och Zapha kan få gå på bete och ha det skönt under den tiden, det gör inte så mkt.. de andra man mamma ta :)

wow jag är lite uppe i varv över det här fortfarande.. sånt här händer inte mig...

jag har bestämt mig

nu har jag bestämt mig, gränsen är nådd. jag ska försöka hitta en köpare på Lillebror, nu har jag verkligen FÖRSÖKT och jobbat som en gris för att få det att fungera. men faktum är att vi har aldrig funkat riktigt bra ihop och det har ju såklart märkts som allra bäst efter olyckan. visst är det tråkigt att något sånt ska behöva hända för att man ska inse fakta, men jag har ju faktiskt även innan olyckan flera gånger lekt med tanken på att sälja honom. och nu har jag bestämt mig. ska först och främst ringa Christine och kolla om hon kan hjälpa mig hitta en bra köpare, jag tycker att han ska hamna hos någon som rider som henne. för om man ska vara riktigt ärlig har han aldrig gått så bra som han gjorde för henne, hon är tillräckligt bestämd och konsekvent.
det lustiga är att Martina har en del i att jag faktiskt tog ett beslut, våran lilla pratstund idag gav den sista knuffen.
sen ska jag se om jag kan hitta en äldre häst att helt enkelt hitta tillbaka på.

-nu känns det liiiite bättre-

fika med mig!!!

jag har blivit en fikamänniska tror jag.. har bestämt med massa folk att vi ska fika efter jobbet, så vuxet det låter.. hehe..

igår spenderades kvällen i Örbyhus hemma hos Elin. Det var Elin, Susanne, Annika och jag som passade på att ha en reunion nu när Annika är hemma från England och hälsar på. Vi fyra har inte lekt ihop sen nian, det va jätte kul att sitta och snacka lite skit ett par timmar. Men det blev inte så jätte sent eftersom att halva gruppen (Elin och jag) skulle upp tidigt och jobba nästa dag.

Idag hade jag då min första riktiga arbetsdag, kom ihåg att både stämpla ut och in denna gång *stolt* Martina sprang förbi en sväng också, roligt att träffa henne igen. Det va ju såååååååå länge sen... förra veckan typ... ska nog ta och pallra mig hem till henne nån kväll och fika lite tror jag.. där har ni det igen: FIKA!!!

nu är midsommar bokat också, det blir krogen med Annika och Calle. Carl pedal kommer nämligen upp från småland och hälsar på en sväng, måste passa på att umgås med knasbollarna medan jag har chansen känner jag...

nu ska jag ta mig i kragen och göra det jag tänkt göra ett par dagar nu, ringa Marinette angående Svante Johansson... varför har jag sån fobi för telefoner?

image77

-kärlek-

Filipstad

Hemma igen från helgen i Filipstad. Min första tävling på 5 månader, galet att det redan gått så lång tid.

De har nog aldrig haft meeting där förut, blev alldeles chockade när vi ringde och sa att vi skulle komma med 12m lång buss och ville ha elplats:
- jasså ni BOR i bussen?
eh... ja det är därför vi har den...
när vi väl kom fram kliade sig parkeringsvakten i huvudet och hade ingen aning om vart han skulle göra av oss, ingen hade talat om för honom att vi skulle komma.. toppen..
men när vi väl fått vår el och installerat hästarna måste man erkänna att det är en ganska trevlig klubb. människorna är trevliga och banan var fin. vi hade en norsk familj mitt emot oss i stallet som vi blev kompisar med, var lite svårt att hänga med på vad de sa ibland men för det mesta förstod man. annars var det bara att nicka och le, de skrattade ju så de sa säkert nåt roligt....

på lördagen hoppade jag 1m och 110cm med både Julle och Zapha. Först ut var Zapha, lite spänd på framridningen men slappnade av när han väl fick börja hoppa. Inne på banan överraskade han mig med att vara både avspänd och lydig! kan säkert räkna på en hand hur många gånger det har hänt... ett ynka pet i omhoppningen blev resultatet och matte var mycket nöjd.
sen var det Julles tur.. hehe... som väntat var ponnyn som en målsökande torped inne på banan och vi susade i mål felfria samt 6s snabbare än alla andra.. segern var vår kort sagt. men usch så bortskämd jag börjar bli av att rida Julle på storhästtävlingar, vi vinner ju rätt ofta.. kom på mig själv med att tänka:
det är inte bra att vinna första klassen....
skäms på dig bortskämda snorunge!

i 110cm var Zapha ut först igen. Hoppade kanon inne på framhoppningen, kändes lite spänd när vi kom in på banan men jag tänkte att det skulle lossna när vi väl började hoppa. Tog de två första hindren galant, det tredje hindret var nytt: AHA! sa Zapha, här kan jag tjaffsa... jäkla häst, bara letade efter en anledning att få gå tillbaks till Julle. Började slänga sig åt sidan och studsa runt, fick tillbaks honom till hindret iallfall. Men sen började han slänga sig igen och där va vi uteslutna. Jag var arg som ett bi och Zapha va så hög på sitt segerrus att han fortsatte bråka hela vägen tillbaka till stallet. Nåväl, bara att skaka av sig ilskan och ge sig på nästa häst. Tack och lov för Julle. Han va om möjligt ännu piggare den här klassen, en bom åkte ner i grunden men den kunde lika gärna ha legat kvar. Var supernöjd iallfall med tanke på hur fräsch han kändes.
På kvällen tog jag upp Zapha i ridhuset för att tukta honom lite. Redan när vi skulle lämna stallet började han tjaffsa och skulle inte gå därifrån, men han gav sig direkt. Vi satte upp ett litet räcke och första gången jag vände upp emot det testade han att bråka och slänga sig åt höger. Fick tag på vänster tygel och tvingade honom att snurra ett par varv innan vi gick direkt på räcket, efter det uppförde han sig.

På söndagen skulle jag bara hoppa 110cm och Zapha var först ut. Han hoppade helt underbart bra på framhoppningen med MASSOR av luft och kändes hur bra som helst. När vi kom in på banan travade jag förbi utgången en gång för att provocera honom lite, men han försökte inte ens bråka. Rider an mot första hindret, tar det super fint. För att komma till hinder nr 2 måste man rida förbi utgången, tror ni inte hästskrället slår på tvärniten vid utgången och börjar slänga sig igen!!! den här gången fick jag dock sånt bra grepp om honom att han inte kunde skena iväg, frustrerad som han blev så testade han att resa sig lite. Konstigt nog blev jag varken arg eller rädd trots att jag verkligen inte tycker om när hästar reser sig efter olyckan, istället sparkade jag på honom tills han gick framåt. Sen valde jag att utgå genom att ta om första hindret och tvinga honom att jobba innan han fick lämna banan. Nu jäklar kommer det bli hårdträning för Zaphas del!
Julle å andra sidan var lika hoppglad som vanligt, nästan lite för hoppglad. En bom åkte i grunden även denna gång, men det gör inte så mkt. Måste komma ihåg att det är första tävlingen på nästan ett halvår...

Julle är Mecka på storhästtävlingar, alla vallfärdade till vårt stall för att få se den lilla ponnyn som spöade storhästarna.. jotack titta ni, men skulle föredra om ni ville köpa honom! det börjar verkligen bli dags nu.. hur mycket man än kommer gråta ögonen ur sig så vore det bra om Julle blev såld, skulle vilja köpa en lite äldre tävlinghäst så jag kan komma ut och hoppa lite större klasser.. så länge Zapha inte samarbetar lär det inte bli högre än 110cm...

skulle kunna skriva mer men jag är galet trött.. som vanligt somnade jag på vägen hem, tog väl en halvtimme sen bäddade jag ner mig på soffan och sussade ända tills vi stod på gården... det är typ 4h powernap...

-kärlek-

student 2007!!!

nu har vi tagit studenten, hur underbart är inte det? hade en vansinnigt rolig dag iallafall, va grymt sliten i lördags hehe... har överhuvudtaget haft en ruggigt bra helg.. fast jag har sovit mycket och det är inte likt mig... sussade i hammocken från 12 till 18 igår.. mycket skönt.

nej nu är det dags för grillat och sen lär man väl röra på de feta hästarna också... börjar verkligen längta till nästa helg, då bär det av till Filipstad! har äntligen kommit tilbaka så långt att jag faktiskt är tävlingssugen igen, blir 1m och 110 på lördagen och 110 på söndagen med Julle och Zapha... men jag har ju inte tävlat på 5 månader så det kommer nog gå vilt till med Julle hahah...

just ja fick besked från Flyinge, det blir ingen flytt i år. Men det känns helt ok, fick iallafall veta vad jag kan jobba på till nästa gång. Nu ska jag höra med Marinette om hon kan hjälpa mig hitta jobb, helst vill jag ju jobba hos Svante Johansson i Varberg. Han är en av Sveriges duktigaste unghästutbildare, vi får väl se hur det blir...

Ingen pluggar lika bra som oss
NV vi sa NV
MVG:na regnar över oss
NV vi sa NV
Vi är skolans bästa klass
och alla andra de är kass!!!

(Zlatanmelodin... )

-kommer sakna min konstiga klass-

Hade guld och hör av er gott folk! Don't become a stranger...

-kärlek-

imorn gäller

imorgon tar jag och massa andra studenten... äntligen lämnar man skolan för gott, hur underbart är inte det?

hade avskedskonsert med musikskolan idag, det gick riktigt bra men kändes vemodigt att säga hejdå till Rick. har ju spelat både gitarr och elbas för honom typ halva mitt liv iallafall..

det är med splittrade känslor som man möter morgondagen. så jävla skönt att slippa skolan men sorgligt också. så många människor som man kommer sakna enorm för att man inte träffar de så ofta som man är van vid. kommer faktiskt konstigt nog sakna min klass också, trots att vi alltid varit så splittrade... men det har ju blivit bättre och bättre med tiden... jag är helpå en återförening om 5år iallafall!

fick veta av Eve att vi fick Lille kemipriset för vårt projektarbete, så nu måste Jonas vara nöjd. Nog för att Eve är den som förtjänar priset mest, men man blir glad ändå. Jonas hör ju inte precis till mina favoriter nuförtiden, har fått höra för mycket kort sagt. Ja menar, ska inte lärare stötta sina elever?
när han skulle sätta mitt betyg i kemi C påpekade han att mina labbrapporter var jättebra i början på terminen och sen blev sämre och sämre. försökte då förklara för Jonas att jag blivit skoltrött igen, lär mig aldrig när det är dags att tagga ner tempot... PANG så sitter jag klistrad i deppväggen... detta kontrar han med:
- Men har inte skolan prio 1?
ehm.... hörde han vad jag sa? efter att ha haft mig som elev i 3år borde han dessutom veta svaret på den frågan. Nej skolan har inte prio 1, hästarna går först..
när han dessutom anklagade mig för att vara lat eftersom att jag inte kommit på att projektarbetsmöten fick jag spader. det är ju för fan inte mitt fel att han satte i princip alla möten när jag har lektion (specialidrotten men den ger jonas blanka fan i) eller läkartid! då blev jag rejält arg kan jag ju säga....

nej nu måste jag sova så man orkar med morgondagen...
natti!
-kärlek-

ferre

hej vilken helg det varit :D

hmm.. på fredagen gjorde jag inget vad jag minns... men på lördan var det fest på Ottars! skitroligt hade vi trots att vi inte gick in. träffade massa gamla kompisar från lågstadiet och högstadiet, så glad man blev då. haha fast jag kände ju inte igen Viktor först *skäms* har ju bara lekt med honom sen man va pytteliten fjolla. han är världens goaste kille ska ni veta, va skitkul att få prata med honom en snabbis. sen blev det efterfest hos erik, måste säga att martin och stefan verkade helgoa. de vill vi träffa igen! jag cyklade för första gången sen olyckan! kom på det precis när jag satte mig på cykeln: undrar om jag verkligen kan??? men det gick, hade lite ont dagen efter men det gick över. blev skjutsad av erik sen så då va det ok. plus att jag lyckades snylta till mig skjuts en bit på nåns moppe, vet inte vem det va.. vi stoppade honom när han åkte förbi, va sååå mkt skönare att sitta på en moppe än på en pakethållare... en rolig och sen kväll blev det iallafall, synd bara att en viss person alltid ska vara så himla på... det förstör kvällen lite när han sen blir sur för att han inte får respons..

image75
men usch vad du fattades! du skulle ha varit där med oss, fast det va du nog ändå tror jag.. va länge sen man saknade honom så mkt som jag gjorde i lördags...

efter att ha sovit ca 4h tog jag bilen hem kl 9 för att försöka hinna med hästarna innan det var dags att åka iväg igen. denna gången var det tjejkväll hemma hos Linda, jag ramlade in några timmar efter de andra dock.. men det va kul iallafall, man måste ju ta vara på den tid vi har kvar tillsammans.. vem vet hur ofta vi kommer hinna ses allesammans sen när livet börjar?

just ja, fick besked från läkaren förra veckan. jag har förslitningar på ledbanden men det behövs ingen akutoperation. däremot kan det behövas om ett år om jag fortfarande har besvär då. kändes skönt tills mamma sa att min kusin Jenny, som är sjukgymnast, sagt att jag ska va försiktig om det börjar knaka och knäppa om knäet för då kan det va en lös benbit eller bitar av menisken. detta klämmer hon ur sig sekunden efter att jag sagt:
det är nåt som hoppar omkring under knäskålen när jag går....
men å andra sidan, mina knän har levt sina egna liv i många många år nu.. så jag behöver nog inte oroa mig. det är säkert bara att det åker lite snett som vanligt, det åker alltid tillbaks igen sen...

nu är det iallafall bestämt. 16 och 17 juni befinner jag mig i Filipstad med Julle och Zapha, vi ska helt enkelt starta om våran tävlingssäsong.. känns som att vi (läs: jag) är redo för det nu.

dags för sängen!
natti natti... på fredag tar vi studenten!!!
-kärlek-

party party

det va studentskiva igen igår.. GUC hade och självklart måste vi fira Maddes student också. de hade tema: ursäkta jag har kommit fel! men jag valde att komma fel i partykläder... hade jävligt roligt iallafall, nu känner man sig riktigt taggad inför studenten!

image71
party party

image72
Elin och Sofia

image73
Flygvärdinnan Maddepadde, Sofia och jag..

image74
jag: omg en kamera!

nu har jag ju fått jobb också, ska jobba fem veckor på ICA i Tierp. skönt med lite extra pengar, ska träffa chefen imorn...

nej nu är det sängdags! natti natti...

-kärlek-