jul och ett varnande finger

shit vad tiden går fort när man bara jobbar :P
kan ju säga att julen var trevlig. började med att släppa ut hästarna och äta lite gröt innan jag kilade iväg till jobbet. kom hem lagom till god mat, kalle och klappar :) fick flytta-hemifrån-prylar och hästgrejer. precis vad jag ville ha med andra ord :)
på juldagen tvingade jag upp Niklas på Zapha så att vi kunde ta en julritt allihop. det va myspys, skylab fick finna sig att vara hästtomte.

image109
Mamma på Häxan, Niklas på Zapha, jag på Skylab och Lili på Lillebror :)

Idag åkte jag till Heby med Häxan och Zapha för att vara med på en träningstävling. Häxan fick hoppa 60cm, hon va jätte duktig. Stannade på två oxrar för hon tyckte publiken va snuskig men hoppade annars allting väldigt snällt :) så matte är supernöjd..
Zapha fick hoppa 90cm. Testade att slänga sig tre gånger men jag fick tag på honom varje gång så jag kände mig nöjd och bestämde mig för att inte hoppa 1m också. Pratade lite med Marlene Smith och hon tyckte jag tog rätt beslut, så jag är nöjd med dagen faktiskt.

Men nu måste jag däremot bli lite ilsk. Hur tänker ni människor i trafiken som inte vet hur man beter sig när man kör ikapp en hästtransport??! En lista på saker man INTE gör:
¤ Man lägger sig INTE precis bakom transporten och trycker så att det lyser in i transporten. Hästarna kan bli rädda!
¤ Man börjar INTE blinka med helljusen så att det lyser upp transporten, hästarna kan bli rädda!
¤ Man kör INTE om så nära som möjligt, finns ett antal olyckor som skett för att människor kört om för nära och istället kört in i transporten.

Lastbilar, bussar och allmänt folk som inte kan dessa enkla saker är en hästägares största skräck när man ger sig ut i trafiken med bil och hästsläp. Varje år sker alldeles för många olyckor då folk kör in i transporten bakifrån för att de kör för fort eller för nära, eller skrämmer hästen/hästarna i transporten så att de får ekipaget i gungning och föraren förlorar kontrollen. Vi HATAR er som kör som idioter!
Anledningen till att jag nämner detta är för att när vi åkte hem från Heby idag råkade vi ut för en av dessa förstoppade lastbilschaufförer som tror de äger världen. Han lade sig PRECIS bakom oss så att det lyste in i transporten,  hästarna blev oroliga men är tack och lov tillräckligt åkvana för att inte bli alltför upprörda. Sen ligger puckot mil efter mil bakom och trycker OCH BLINKAR med HELLJUSEN titt som tätt. Precis som om han tyckte att vi borde flytta på oss för han orkade ju inte köra om trots att han fick många tillfällen till detta. Inte nog med att han skrämde hästarna, han bländade ju pappa som körde. Till slut var jag så förbannad så hade jag haft numret skulle jag ringt hans chef och skällt ut de! är glad att pappa körde iallafall, jag har inte kört med släp tillräckligt mycket för att kunna hålla mig lugn i en sån situation. Man blir nervös för man vet att händer något nu så är det kört, det finns inte en sportmössa i världen att han skulle kunna undvika att köra in i oss om vi blev tvungna att bromsa hårt.

Tänk på det här nästa gång ni kör ikapp en transport, man måste ligga steget före.
En bil med hästsläp har nästan dubbelt så lång bromssträcka för du kan inte tvärnita med en häst i släpet.
Hästen/hästarna kan bli skrämda lättare än du tror, speciellt om de inte är åkvana.
KÖR INTE FÖR NÄRA OCH BLÄNDA AV!!!

tack för det//argbiggan

Marken är hård och frusen...

.. upptäckte jag igår när Zapha fick tuppjuck efter 4 dagars vila och slängde av mig. Gjorde en ograciös landning som började på vänster höftben och avslutades med att högerknäet smällde i backen. Jag skrek och grinade för det gjorde så jääääääääääääääääääääääävla ont! Så typiskt att jag måste landa på mitt redan rejält sabbade knä... så nu är jag blåslagen, kan knappt lyfta vänsterarm och högerknäet är dubbelt så stort som normalt. Får köra krabbgång i trapporna, det gör förjävligt ont när jag försöker ta ett trappsteg med högerben... dumma häst...
Kände mig väldigt off de första timmarna på jobbet sen, tog helt klart ett tag innan chocken släppte.

Annars händer det inte så mycket i mitt liv förutom att jag jobbar hela tiden... bokstavligt talat.. men lönen i januari kommer bli mysset finfin... nu måste jag duscha, hemtjänsten som gäller ikväll. tur att jag har en kalender annars skulle jag aldrig komma ihåg hur jag jobbar...

-kärlek-

luciadagen

jahapp... hemtjänsten ringde... så nu ska jag även jobba den 26 december och nyårsafton vilket innebär att jag nu jobbar 14 dagar i sträck med början imorgon. Med andra ord, jag har inget liv denna månad. Börjar allvarligt fundera på att inte fira nyår, ska ju jobba till 22.15 på nyårsafton och sen börjar jag kl 9 på nyårsdagen... vet ändå inte vem eller vart jag ska fira...

idag hade Lucky återbesök på Ultuna. Det gick bra :) bäbis fick en ringsko av gummi fastlimmad på vänster bakhov, så att den inte ska gå isär. På höger bakhov räcker det med lite gips :) och nu ÄNTLIGEN får han gå i hagen igen :) det är inte roligt att behöva låsa in en 2åring, om så bara för en vecka. Han tyckte det va super att få komma ut, pep och bockade :)
återbesök 10 januari, då ska han få ringskor av aluminium. Sen kan jag börja rida honom :) vilket innebär att vi kanske kanske kanske kaaaaaaanske kan visa upp honom på 3-årstestet trots allt...

va drygt att skriva julkort när man inte har alla adresser

image108
det fattas en viktig bit i mitt liv...

-kärlek-

December=jobbjobbjobbjobbjobbjobb

wow... jag kommer jobba konstant nu... med början på fredag fram till juldagen jobbar jag 12 dagar i sträck!!! sen är jag ledig en dag... jobbar en dag... ledig en dag... jobbar 2 dagar... ledig en dag... jobbar en dag och nu är vi i januari som är oviss än så länge :P jag kommer få fetaste skönaste lönen i januari... yes please...

Här är mitt härliga schema i mer lättläst format :)
1/12 ledig
2/12 ledig (Luciaträning)
3/12 ledig (Dressyrträning)
4/12 ledig (Hoppträning och brors födelsedag)
5/12 ledig
6/12 ledig (Lucky ska till Ultuna)
7/12 Hemtjänsten 7.30-14.15 (myskväll med Visex)
8/12 Hemtjänsten 7.30-14.15 (Ensam med hästarna)
9/12 Hemtjänsten (Luciauppvisning i kyrkan)
10/12 Ledig (sista dressyrträningen för i år)
11/12 Ledig (sista hoppträningen för i år)
12/12 Ledig
13/12 Ledig (Lucky har återbesök på Ultuna)
14/12 ICA 9-17 (Rebecca med familj kommer för filmkväll)
15/12 ICA 10-18
16/12 ICA 11-18
17/12 Hemtjänsten 16.30-22.15
18/12 ICA 14-20.15
19/12 ICA 9-14
20/12 ICA 10-17
(Jojo fyller år)
21/12 ICA 9-15
22/12 Hemtjänsten 15.45-21.30
(Sara fyller år)
23/12 ICA 14-19.15 (mormor, morfar och Rikard kommer upp)
24/12 ICA 9-13.15 (fira jul)
25/12 Hemtjänsten 16.30-21.30
26/12 LEDIG!!!
27/12 ICA 12-19.30
28/12 Ledig (Pay and jump-tävling i Heby med Häxan och Zapha)
29/12 ICA 13-19
30/12 ICA 11-18

31/12 Ledig (fira nyår på nåt sätt)
1/1 ICA 9-15 (Erik fyller år)

Varsågoda, nu vet ni hur lätt jag är att få tag på denna månad :P

-kärlek-

boxarrest

vilken rörig helg!

i torsdags åkte vi till Ultuna med Lucky för att kolla hovarna. Hovslagaren hittade röta i alla hovar utom höger fram. Så nu har bäbis gips på båda bakhovarna och måste stå i box tills det blir fruset och snö :/ han tycker inte det är speciellt kul och skriker hela dagarna. Skylab får finna sig i att vara sällskap på förmiddagarna så turas de andra hästarna om att stå inne med Lucky på eftermiddagarna... SNÖ KOM!!!

Igår jobbade jag från 7.30 till 14.15. Raskt hem för att fixa hästarna! För på kvällen kom mitt kära Visex (minus anna som hade kvällslektion) och vi hade vårt egna idolmys :)

Idag klev jag upp kl 5. Mamma har åkt till Göteborg för att hjälpa Lili flytta så jag har varit själv med hästarna och eftersom att jag skulle jobba 7.30 till 14.15 va det bara att kliva upp tidigt. Är astrött nu... och imorn ska jag jobba igen.. samma pass... z z z z z z

nu ska jag se film!

hejs!

image107
älskade bäbis

sabrina I miss youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

fan... varför har jag inga pengar? läste Ylvas blogg... hon är i Italien och jobbar i samma stall som mig.. (jag lurade ner henne)... guuuud vad jag helt plötsligt saknade alltihop! hästarna... sonia... t.o.m min lilla lägenhet.. men framför allt Sabrina.. min soulmate..
hade jag råd skulle jag flugit ner över nyår och firat det med Sabrina och Ylva. men pengar är en bristvara i mitt lilla liv... ... wow... det riktigt suger i maggropen... av saknad.. tänk så det kan bli...

If I could...I would fly to Italy... now...

image106
*kärlek till Evermore som vann en bit av mitt hjärta*

En insikt kommer till liv

är jag osynlig?
jag skriker och skriker: "SE MIG!"


Jag lever i en värld byggd på illusioner. Men nån gång måste man sluta ljuga för sig själv och se vad som döljs bakom dimridån. Ett ensamt liv.

Jag är en hora. En vänskapshora som låter sig utnyttjas om och om igen. På så sätt kan jag lura mig själv att jag är med.. att jag är en av er..

Jag har bara mig. Och mig måste jag vara rädd om för utan mig finns bara ett skal.