E-tuna, brandlarm... hästar...

i onsdags gjorde elin, linda och jag en roadtrip till Eskilstuna för att hälsa på vår kära Emmaslemma och fira att hon blivit hela 21 år gammal. resan dit var spännande då gps:en dog innan vi nåt E-tuna och ingen av oss hade någon karta med. envisa som vi är tänkte vi: hur svårt kan det va?!! och snurrade därför runt en bra stund innan vi gav upp och ringde efter hjälp.. men nu har vi sett en hel del av E-tuna!
kvällen blev lyckad och dagen efter hann vi med lite ordentlig sightseeing innan det va dags att skynda hem då jag skulle jobba på kvällen. När vi åkt förbi Strängnäs hör jag något som brakar till... bromsarna på vänster framhjul bestämde sig för att ta kollektivt självmord. bilen låter förj*vligt när jag bromsar, men vi tog oss hem... humtidum..

i fredags gick brandlarmet på jobbet, då blev det fart på oss kan jag lova. alla sprang runt som yra höns, skönt och se att brandrutinerna sitter i ryggmärgen...

i lördags skulle jag ha tävlat med Häxan men hon var lite halt dagen innan, så Julle fick rycka in som reserv. Han skötte sig kanon! Vi kom 3a i 1m och sen rev vi sista hindret i grunden i 110cm, lite surt men jag är jätteglad över honom iallafall. Mamma ställde dagens kniviga fråga:
-Hur många gånger har du och Julle gjort det här?
miljontals..han är den bästa!


på kvällen hjälptes pappa och jag åt att sko Lucky, han har börjat lära mig. jag har träningsvärk....

Zapha va i gasen idag, blev rädd för grannens kor (för de har han ju aldrig sett förr!!!) och gick i tjusig passage förbi, verkar inte vara något fel på honom längre...

Lucky var lite trotsig idag, så därför fick han jobba lite extra...

har jobbat ikväll... lugnt och skönt.. tycker jag iallafall.
nu måste jag nanna kudden.. pussnatt!

-kärlek-

sånt som hänt..

ojoj.. dags för lite snabb uppdatering igen...

i fredags var det planeringsdag på jobbet och sen blev det after work på Flustret. blev en livad kväll kan man säga! men skitkul hade vi, för många drinkar blev det och ja.. lössläppta småbarnsföräldrar är livsfarliga. jag lyckades även med konststycket att tappa bort min plånbok, heja mig. men i måndags ringde de från Flurran och sa att de hade hittat den, tjoho! slapp man fixa nytt körkort och VISA...

just nu är jag dunderförkyld... igen... har jobbat till 11.30 idag, ska ut och rida Julle och Zapha nu. sen är det grillning och tvspel med gänget som gäller. vem vet, med lite vin i kroppen kanske jag är kung på rally!

imorgon och på lördag är jag på Ultuna och har kurs igen.. ska bland annat redovisa mitt projektarbete...


-kärlek-

Tävling :)

i helgen har det tävlats som bara den i Tierp!
På lördagen åkte jag med alla tre och hoppade 90cm och 95cm, på söndagen åkte jag bara med Zapha och Julle och hoppade 110cm.
Häxan va kolugn ända tills hon fick syn på Zapha när vi galopperade mot det första hindret i 90cm, då skulle hon minsann inte gå utan fjantade runt på bakbenen. Men ett par smällar i rumpan fick damen på bättre tankar och sen hoppade vi hela banan, blev en rivning men det gör mindre.
I 95cm tänkte hon tjaffsa men jag fick henne snabbt på bättre tankar, dock visade hon att det minsann finns galoppörer i släkten för det gick alldeles för fort hela banan igenom! Blev såklart lite rivningar då, vi har en del att jobba på här...

Julle va felfri i 90cm och blev sjövild i 95cm. Drog järnet med mig och var allmänt tokig... vet inte riktigt vad det flög i gammelgubben... men på söndagen hade han lugnat sig och gick suveränt istället, blev ett snöpligt pet i grundomgången men jag är ändå nöjd.

Zapha va faktiskt bäst den här helgen också, vet inte vad som hänt. i 90cm var han felfri, i 95 cm stack han med mig mot en oxer så den rev vi (vet inte riktigt varför, men alla tre var helgalna i 95cm???). Däremot gjorde han en kanonrunda i 110cm, en bom åkte i grunden men det får läggas på mitt konto. Jag är iallafall skitnöjd med honom..
De tog fina bilder på ritterna, blir lite sugen på att köpa...
Sandra kom ju förbi på söndagen och tittade, alltid lika roligt att träffa den bruden.

idag var jag sjukt trött på jobbet, försökte låsa upp vanliga dörrar med knappen på bilnyckeln och såna grejer..
men det är bara att kämpa på. efter jobbet var det dags för Luckys första hoppträning någonsin! han skötte sig superbt! min elefant kan lyfta på benen när han vill, hoppade liten bana och han tittade inte på nånting. det blir nog häst av den där..

nu ska jag vara duktig och skriva lite på mitt projektarbete, sen kallar sängen.. kan höra den ropa på mig...

   
-kärlek-    

valborg

jaha så va valborg över igen. det blev en picknick i ekonomikumparken, grillning i Salabacke och avslutning på Terrassen. klart godkänt..
blir lite less ibland dock. hon borde känna mig bättre än så efter 19år, men vissa saker går visst aldrig in... "De jävla hästarna" har ju faktiskt alltid funnits där.

imorse väckte Lili mig kl8 eftersom vi behövde åka och hämta släpvagnen på Statoil. kände mig duktigt bakis när jag klev upp, de där två vinarna som Maria och jag delade på gjorde sig påminda. Men som tur är går det ju alltid över efter en liten stund. Så på förmiddagen hjälpte kusin David med sin bättre hälft Maria och jag till med att förflytta Lili och hennes saker från Årsta centrum till Salabacke. Vi lär ha träningsvärk imorgon.. många trappor blev det...

________
hur vet man ett man har en bästis egentligen? jag började fundera på det där idag och kunde faktiskt inte komma på om jag nånsin haft någon. jag har alltid haft många kompisar och haft lätt för att lära känna nya men jag har nog aldrig haft nån bästis. undrar hur det kommer sig...
___________

i helgen är det tävling i TIerp som gäller båda dagarna! jag hoppas de är på hugget alla tre, speciellt Häxan!


-kärlek-