Telia we love (läs: hate) you

jahapp nu har äntligen Telia fått tummen ur och lagat det där kabelbrottet som gjorde att vi var utan både telefon och internet ett par dagar. Vilken tur att Telia helst skyller på kunderna först och kontrollerar felet sen, well done guys!

förra helgen gick Häxan 90cm i Uppsala, blev lite stressigt och rörigt innan vi skulle starta men hon gjorde en suverän insats med enbart en rivning på andra hindret. Jag var toksugen på att debutera 1m med henne men då tog de ju såklart inte emot efteranmälningar, det får väl bli nästa gång.

Igår var det avskedslunch för Sara tillsammans med Visex. Den tokan flyttar ju till Lund imorgon, hon ska minsann plugga till marinbiolog i fem år. herregud vilka intelligenta vänner jag har! det bara kryllar av jurister, biomedicinska analytiker, marinbiologer och mattefreaks... hur fan passade jag in i den ekvationen?

imorgon blir det tävling med Zapha i söderhamn. eftersom herrn smetat in sig i kåda så jag fått dränka honom i olja (funkar SKITBRA, testa!) blev det ett ordentligt bad med både schampo och balsam (mänskliga varianten, mycket bättre för pälsen än hästschampo). Ångrade mig lite när det började bli kyligt i luften så nu står han ordentligt påpälsad med både magnettäcke och fleecetäcke.

jag fryser.. det är svinkallt här.. Janne får pisk om han inte kommer och installerar vår panna igen nästa vecka,  vi vill kunna värma upp huset igen!!! fiiiina havrebrännaren... fina fina havrebrännaren kom till mamma...

får se vad som händer resten av helgen sen, måste framför allt göra klart mina massagebehandlingar. Snart bär det ju av till Gnesta.... och på måndag ska angelika iväg med toolman, kan låta lite hemskt men jag hoppas för både hennes och hästen skull att han blir utdömd.

nej usch nu kallar sängen!


nu har Lucky snart varit hos Christine i tre veckor. saknar honom redan som en tok och då ska han va där en månad till... tur att det iallafall gör nytta :) han är jätteduktig och lär sig massor, trots att han är lite... trög.. snäll men lite dum som vi brukar säga.. ;)

-kärlek-

ps. Du som skrev till mig och frågade om Banne, jag kan inte svara dig men maila gärna
[email protected]. Det vore jättekul att få prata lite.

Ingen lugn stund

I måndags åkte vi iväg med Lucky till Christine. Allt flöt så bra, han gick på transporten nästan direkt trots att det är ett par månader sen han åkte sist. Men precis innan Tierp brakade det till så att hela transporten hoppade! Fort som fan ut i vägrenen, slänga sig ur bilen och med hjärtat i halsgropen öppna framdörren. Man vet ju inte vad som väntar en såna stunder. Har han gått över bommen? Ligger han på rygg nu? Kommer han göra en Origo och ramla ut genom framdörren? Men inte då, när vi öppnar står Lucky så sött på alla fyra och ser så vansinnigt söt ut som bara han kan med grimman runt halsen. Antagligen hade han fastnat på nåt mystiskt sätt, blivit rädd och slitit sönder sidostyckena på grimman. Vi lappade iallfall ihop den så gott vi kunde med karbinhakar och åkte vidare. När vi kom fram hade han än en gång grimman runt halsen men då va vi ju iallfall framme.
Än så länge går allt bra med honom därborta, även om han skriker en hel del. Han är sån... ylar som en varg för minsta lilla...

I måndags var det även 3år sen barndomsvännen Johan dog, helt galet att det gått så lång tid.


Igår va Zapha en asshole på träningen... jag va sur.. han med... ingen bra dag helt enkelt.. glömma och gå vidare..

Nu är allt bokat och klart för Gnesta iallafall. Jag har ett hus helt för mig själv att bo i, Zapha ska stå uppstallad på ridskolan och jag tror inte att jag glömt nåt. Så 7:e till 13:e september kommer vi bo i Gnesta för jag ska gå nästa steg i min utbildning, tänkte be min lärare Lollo titta lite på Zapha. Han är så fin i kroppen nu utom mitt uppe på rumpan, vill fortfarande inte utnyttja den delen av sin kropp som han borde. Och har han frusit eller spänt sig blir han alldeles urholkad i musklerna (Gluteus maximus), just nu försöker jag massera åtminstone överlinjen och rumpan en gång i veckan på honom men det ska bli skönt att se om Lollo har några tips.


Även om du är en skitstövel ibland tycker jag ju om dig... och det börjar ju gå åt rätt håll nu!

-kärlek-

pluspoäng för balansen

I fredags var det lite grillning här hos mig, sen åkte Emma, Annika och jag in till stan för liten krogrunda. Blev riktigt roligt, framförallt var det buskul att träffa Annika igen.. det är ju baaaaara... hmm.. 1år sen sist? katastrof...

i måndags åkte jag och masserade två shettisar och två islandsston. Det va väldigt roligt, framförallt som jag fick sån fin reaktion från det stoet som hade mest problem. Lät som att jag har en framtida kund där!

igår va det nära ögat att jag åkte av Zapha på träningen TVÅ gånger! första gången hade vi precis landat efter en oxer när fölungen, som går i hagen bredvid ridbanan, kom skenande så zapha blev överraskad och slängde sig åt sidan. Jag höll i mig som en igel och lyckades precis förhindra att det blev en tjusig avsittning.
andra gången kom vi stort på en annan oxer så att vi kraschade mitt i alltihop och ja... gravitationskraften höll på att dra ner både mig och zapha i gruset. jag hängde mig fast som en envis kardborre på zaphas nacke och hade han inte lyckats slängt upp huvudet så jag puttades tillbaka i sadeln hade jag garanterat gjort en kullerbytta över hans huvud. men utöver det gick det som på glada räls.

skulle ha tävlat häxan i bälinge idag men det blev inställt. eventuellt ska jag till Heby på lördag med Zapha, men jag är tveksam. Det har regnat lite för mycket och tydligen är banan mer som en gräsvall så den blir väldigt hal när det regnar. Jag vill verkligen inte riskera att Zapha skadar sig nu när det börjar funka så bra mellan oss, så vi får se om vi åker eller inte.
På söndag ska jag åka och massera 4 hästar till. Snart har jag fått ihop de 25 hästar jag var tvungen att behandla innan nästa kurs. Efter kursen i oktober måste jag göra 75 hästar innan den allra sista kursen. Klarar jag sen teoriprovet i oktober och det praktiska provet nästa år så är jag färdig! Emelie Lindner; Diplomerad hästmassör...

På måndag ska vi köra iväg Lucky till Christine, där ska han få vara i 6 veckor tänkte vi. Ska bli jättekul att se hur mycket hon hinner göra, förhoppningvis hinner hon hoppa in honom lite. Just nu har han bara hoppat utan ryttare och gått över bommar med ryttare. Håller även tummarna för att min lille bäbis kanske mognar lite av att vara borta...

haha jag masserade Lillebror häromdan, då blev Zapha så trött att han lade sig ner och somnade...


     

-kärlek-