Älskade hästar <3

måste bara få tala om hur fantastiska mina hästar är innan jag kryper ner i sängen...

Det va hoppträning med Häxan och Zapha idag för Cissi, vi kämpade på med de idéer Pontus gav oss i helgen och det fungerade väldigt bra även på Häxan. Hon va ju fortfarande het på gröten men jag kunde få henne att slappna av på ett helt annat sätt fram till och över hindret, var väldigt nöjd med henne.

Zapha va kung idag! Lugn och sansad men ändå med motor. Vi hoppade en oxer på 140cm för första gången! Och dessutom på lång distans! Det som alltid brukar vara så svårt för oss men nu gjorde vi som Pontus föreslagit och se... hästen gick som en klocka. Stadiga galoppsprång hela vägen fram och sen - POFF- sköt upp som en raket på styrka istället för fart. Vi hoppade även en bana som pendlade mellan 110-130cm, samma sak här. Lite het ibland men överlag mycket lugnare än vanligt och bara klippte hinder efter hinder, det ena bra språnget efter det andra...

Nu väntar en tuff period för oss dock, det kommer krävas mycket arbete från min sida för att anamma det här nya tänket och jag får räkna med bakslag. Men det kommer vara så värt det!

 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
kommer leva på det där språnget ett tag nu

Mamma satte griller i huvudet på mig också... tanken att kanske ta tag i en av många drömmar jag hade förut. Måste tänka igenom det här för OJ va frestande det kändes nu... Strömsholm? Flyinge?

-kärlek-

så kan det gå...

skulle ha varit ledig fredag till söndag den här helgen som var men eftersom alla tråkmånsar bara jobbade eller tentapluggade slutade det med att jag jobbade både fredagen och lördagen istället.

i lördags hopptränade jag för Pontus Westergren med Zapha, va väldigt roligt och han kom med många bra idéer. Fick några aha-upplevelser kan jag säga, nu ska jag jobba hårt med att våga lätta ur sadeln och fightas mer MED Zapha än emot honom.
"Driver du med dina ben?"
"Ehm... nej..."
"Dåså... då får du hoppa resten av lektionen i lätt sits."

tror ni inte hästen gick som en klocka då... hoppas Cissi får upp Pontus nån mer gång, vill gärna träna för honom igen med Zapha, Häxan och Lucky. Han va väldigt bra...

jag är galet trött idag... och ikväll är det dressyrträning med Lucky.. ojojoj.. kommer väl få luckan i huvudet igen bara för att jag är så seg!

nu ska jag ut och luffa i skogen med Zapha, han har gjort sig förtjänt av det...




suck... varför ta den enkla vägen?

-kärlek-

...

jag vet inte vad vi är
eller hur det kommer sluta den här gången.
men för en gångs skull orkar jag inte bekymra mig.
jag tänker inte lägga ner all min energi på det här.
det som sker, sker av en anledning.

duktig bula man kommer ha imorgon...

Lucky va så jäkla fin på hoppträningen idag! min duktiga elefant...

men aj som... jag når inte riktigt upp att stänga övre luckan på vår transport så jag brukar liksom "kasta upp" den och det funkar alltid bra.. men idag gick den visst inte helt i låset för precis som jag skulle gå därifrån sa det PANG! rakt ner i mitt stackars huvud kom luckan... jag sa många väl valda ord (typ nåt i stil med: f*n h*lvetes j*vla apf*tta)...
har ont i nacken nu och känner mig lite konstigt yr...
vet inte vad som gör mest ont; mensvärken eller mitt stackars huvud...
tänker lägga mig i fosterställning nu och hoppas att det känns bättre imorgon...


:)

i torsdags hämtade jag hem lilla Lucky från Christine, hoppade honom lite innan och han var jättefin! Hoppade iallafall en oxer på 1m, höjdrekord för oss tillsammans! busen är nöjd med att va hemma, pestar på de andra hästarna och sliter i deras täcken... jag har beställt en haklapp åt honom nu, har tröttnat på att behöva köpa nya täcken hela tiden!

i fredags var det utgång med jobbet,skulle bowlat också men det slutade med att vi pimplade vin och snackade skit... trevligt!
    
blev 3h sömn innan hästarna skulle släppas ut... var två charmiga fyllesvin som turades om med att hålla mig vaken, bra timat med tanke på att de inte ens känner varann...

är fortfarande galet trött.. men är ju ledig imorgon! första sovmorgonen på evigheter...

och vad ska man göra med nästa helg??? är ju långledig... men mitt nöje är på utbildning och jag är pank.. är så van vid att ha fullbokade helger så jag får nippran över att inte ha något att göra! men det dyker säkert upp nåt...

-kärlek-

fina grabbarna grus :)

hehe jaaa... fredagen fick ett oplanerat men trevligt slut :)
jag är hopplös
du är hopplös
vi är hopplösa
men roligt har vi!

i söndags var det dags för årets sista tävling med Julle och Zapha, vi släpade oss ur sängen kl 5 för att fara till Rimbo.. ja hästmänniskor är galna...
i 1m va Zapha jättefin i grunden men blev lite stark i omhoppningen så det blev 4 fel där.
Julle däremot var kung, felfri ritt och seger! 5 sekunder snabbare tid än tvåan... vann ett väldigt fint täcke :)

 

i 110cm blev det en rivning på andra hindret med båda två fast av helt olika orsaker, inte mitt hinder helt enkelt. Men de hoppade fantastiskt fint båda två utöver det, Zapha bjöd på sina bästa språng och det kändes så härligt okomplicerat att rida honom. Fantastiskt!

Nu är det alltså sluttävlat för deras del i år, tycker att de förtjänat det. Räknade ut att Julle har tagit 12 placeringar på 19 starter i år, bra statistik måste jag säga.

90cm – 2 starter, 1 felfri

95cm – 1 start

1m – 6 starter, 3 segrar, 1 2a plats, 1 3e plats

105cm – 1start och 1 7e plats

110cm – 9 starter, 1 seger, 1 3e plats, 1 4e plats, 1 6e plats

imorgon ska jag hämta hem Lucky från Christine, mysigt att få hem elefanten men fick just veta att hon tagit bort sin ögonsten idag... han har varit skadad längre tid men jag vet att det beslutet satt långt inne. Tycker så synd om Christine just nu, finns inget värre än när man måste ta det beslutet.
R.I.P Cadet

Gloria med Mando Daio ger mig kamplust...
-kärlek-


nygaddad och härligt öm :)

idag blev det gjort :)

 
min baby sedan april 2007 fick två nya kompisar:

 

-kärlek-

:)

herregud vilken fullspäckad vecka det varit så här långt!

i måndags hjälpte jag Lili att flytta hem till mig samt flyttstäda den gamla lägenheten, ja jag är världens bästa lillasyster! vi hade grym träningsvärk båda två efter att ha sprungit i alla trappor, hatar att flytta när det inte finns någon hiss! just nu har jag en inneboende tills hon hittar något eget, det har ju sina för- och nackdelar såklart men vi ska nog få det att funka...

i tisdags va det hoppträning med Zapha. vi började hela lektionen med att värma upp varandras hästar! Zapha var en riktig gentleman mot Angelika, jätte skönt måste jag säga. för ett år sen hade jag aldrig gått med på att byta eftersom jag vet hur illa han tycker om att byta ryttare men det gick som sagt galant den här gången.
Själv fick jag prova på Angelikas heta lilla sto, va jätte roligt! Hon påminde mycket om Häxan så det blev ingen större omställning. Efter det här lilla bytet var Zapha dock lite orolig i själen och det kom ut på det enda sätt han känner till, FRAMÅT!!! fullt ös hela lektionen igenom, hade ont i händerna efteråt men men.. det här är ju något vi måste jobba med så jag va nöjd ändå.

i onsdags galopperade jag först Julle och sen Zapha på stubbåkern kl 7 på morgonen, va riktigt mysigt faktiskt. sen brassade jag iväg till Tierp för att rida Lucky innan jobbet. Åh va mysigt det va att få krama om min elefant igen! jag saknar honom lite faktiskt.. ridningen gick kanon! Blev mest markarbete över travbommar, galoppbommar och ett kryss. Fick mycket tips av Christine som jag ska ta med mig till nästa gång, den lille gossen hade dessutom lärt sig galoppombyten som han mer än gärna lät mig känna på... gullunge!

i torsdags var jag äntligen ledig och då flög städtanten i mig! spenderade tre timmar med att dammsuga och skura överallt (t.o.m bakom kylen och spisen!!!), torka lister, skrubba rent köksfläkten och ventilationerna, putsa fönstren, tvätta fyra maskiner (lyckades sno tvättstugan från en tant med ledbesvär, Im going to hell for sure!), skura ur ugnen och skrubba ur sopskåpet.
Jag hatar egentligen allt husligt men ibland får jag mina ryck och då är det bara att se upp för jag städar ALLT, kliade i fingrarna att kila över till grannen och städa undan vad det nu än är som gör att det luktar fis i trappuppgången (Emil, känn dig träffad).
Efter denna slitsamma förmiddag belönade jag mig själv med pannkisar! Sen fick jag ta en oplanerad tripp till Uppsala för att lämna nycklarna till Lilis gamla lägenhet, ja jag är världens bästa lillasyster!
Kvällen avslutades med de bästa fyrbenta...

idag har jag haft min första fight på väldigt länge med Zapha, var länge sen jag fick jobba så hårt för att han inte skulle gå hem med mig trots att vi hade sällskap. Benen var spaghetti efteråt men jag vann! vet inte riktigt vad som utlöste denna fight, hoppas han inte är på väg in i en trotsperiod...

annars då... haha ja hände något ytterst oplanerat igår, var kanske inte så jättesmart av mig men.. jag vet ju att jag inte kan säga nej...

I'm young and I'm hopeless

-kärlek-