sjuklingen nr1

jahapp, så har jag just genomlidit magsjukan ännu en gång... måste vara andra eller tredje gången bara på det här året som jag blir magsjuk. det mest orättvisa är att ingen annan i familjen blir sjuk och blir de det så får de HELT andra grejer.
Gott råd kära läsare: var rädd om din mage! 70% av ditt immunförsvar kommer därifrån. Titta på mig, jag vet vad jag pratar om! Mitt immunförsvar är helt ur balans pga att jag har Ulcerös kolit (inflammation i tjocktarmen, inget att rekommendera), det är därför jag blir sjuk för jämnan... nu är det iallafall bara två veckor kvar på kortisonet... sen vet jag inte riktigt hur många månader till som jag ska äta Asacolen, men fick en kallelse idag om att jag ska till sjukan igen 2 juni och lämna biopsi(suck... igen) så de talar väl om det då antar jag.

annars händer det inte mycket... jobbar på.. valborg känns ganska oplanerad, ska nog haka på sandra och madde efter jobbet, blir krogrunda då lät det som.

egentligen vill jag sova nu, men jag ska hämta min otacksamma syster vid bussen om en halvtimme...

Att se fram emot:
¤ 9 maj - Fira Lindas födelsedag :)
¤ 10 maj - Zapha och jag ska tävla för första gången på EVIGHETER. kan gå precis hur som helst och jag åker dit utan att förvänta mig något. Går det bra - toppen. Går det dåligt - bara att bryta ihop och komma igen
¤ 14 maj - åker till Stockholm för att påbörja min utbildning
¤ 15-19 maj - bor i huvudstaden hos mormor o morfar och lär mig att knåda hästar... första steget taget..

det får räcka så länge, jag tar en dag i taget :)

-kärlek-


Nyktert men förvirrat

jag blir knäpp snart tror jag... det finns bara tre saker som snurrar i mitt huvud just nu: jobbet, hästarna och den framtida flytten.
Jag kan inte sova på nätterna för att jag helt plötsligt kommer på att jag måste köpa kastruller eller ett köksbord eller en tv osv osv
Jag vaknar en timme före klockan och oroar mig för att jag antingen HAR försovit mig eller SKA försova mig, sen när mobilen väl ringer godmorgon är jag skittrött istället...
Vad är detta???

bara att konstatera, jag måste bryta det här mönstret! min vardag har blivit för inrutad tror jag... jag behöver göra nåt radikalt... ut och festa och allt som hör till. jag måste fan ha sex! annars förvandlas jag snart till en ensam, insnöad och bitter gammal nunna som spottar på ungdomarna och förbannar den dag de föddes.
jag behöver bli kär.. tror jag... men det är ju alltid nåt fel på de.. eller så är det bara jag som inte vet vad jag vill ha och innerst inne är livrädd för att släppa nån för nära.. jo så är det ju faktiskt och det vet jag ju... faktiskt..

nu ska ni få höra något riktigt häpnandsväckande: jag kom på häromdan att när det kommer till den hygieniska biten i att vara mamma kommer jag fixa det galant. med tanke på hur mycket skit jag har torkat och hur många rumpor jag tvättat senaste halvåret. Bara att jag överhuvudtaget kan se mig själv på allvar med ett barn i handen i framtiden är väl ett tecken på mognad? eller?
hade iallafall en mycket skum dröm häromdagen där jag var höggravid, födde barnet och sen blev höggravid igen dagen efter att jag fått det första barnet. hur tolkar man en sån sak?

mitt huvud snurrar...

jag har fått en sån briljant ide! Wisex borde göra en utlandsresa ihop.. eller en weekend åtminstone.. det skulle vara så jäkla roligt :) börjar vi planera typ NU kommer vi säkert iväg i höst åtminstone.. lets face it girls, vi suger på att få till regelbundna gatherings :) va fint jag blandade min svengelska där..

jag ska även hälsa på min älskade galning Sabrina i mitt älskade Italien nån gång.. fan vad jag saknar henne varje gång jag pratar med henne.. hon är min soulmate.. vi har lika dålig humor båda två och vi älskar det..

-kärlek-

Bäbis :)

liten filmsnutt på när jag rider min "lille" bäbis Magi's Luckycat för tredje gången någonsin :)



-kärlek-

update

ja när man för en gångs skull varit riktigt sugen på att uppdatera bloggen så har ju skiten legat nere!
nu kommer jag knappt ihåg vad det var som jag ville skriva...

i söndags travade jag för första gången med Lucky :) jätte duktig var han min älskade bäbis...
söndagen blev allmänt en riktigt hästdag eftersom det var så galet fint väder :D jag var ute i stallet hela dagen och städade och grejade. tvättade zaphas man och svans bland annat, det behövdes verkligen.
annars har det inte hänt så mycket, jobbade igår och idag... ska vara ledig nu onsdag och torsdag...

tränade zapha på ridbanan idag, han gick faktiskt mycket bättre än vad jag hade räknat med. trodde att han skulle vara mycket stelare efter hältan. men det som kändes bäst var att han faktiskt verkade tycka att det var roligt att få jobba igen, det är ett väldigt gott tecken när det gäller den här hästen. när han vill jobba känner han sig bra :)

imorgon är det hoppträning som gäller, ska prova ett av christines bett då. hehe kan gå hur som helst tror jag :P

igår hade jag telefontid med min läkare. han hade en hel del att säga :P bland annat hur jag ska fortsätta äta piller, att jag ska bokas in för en kontroll av hela tarmsystemet och att jag kommer bli tvungen att komma in för kontroll minst en gång om året för att undvika att jag blir sjuk igen, det har väl med cancerrisken att göra antar jag. men måste erkänna att det faktiskt är väldigt skönt att de är så noggranna, jag tror att jag fått en väldigt duktig läkare.

nu har jag även fått klartecken att börja träna igen, så länge jag mår bra får jag göra vad jag vill kan man säga. så nu har jag satt upp ett litet träningsprogram åt mig själv som inkluderar minst 3pass i veckan på crosstrainern och sen powerwalks där emellan med Skylab :) då ska jag nog komma i form igen, kan ju inte begära att hästarna ska va i topptrim och sen själv se ut som en köttbulle :P man måste ju förbereda sig för Beach 2008 också ;)

börjar bli dags att baka muffins ;)


image125
-kärlek-