två superfina dagar

vet knappt vart jag ska börja... jag är bara så himla glad just nu... vet inte vad som skulle kunna förstöra det...

det gick jätte bra i Flyinge.
kl 7 samlades vi i en av salarna i utbildningshuset. där fick vi varsitt nummer, fick veta vilken grupp vi tillhörde, information om dagen plus prata med en av de elever som tar examen i år. sen hade jag rast fram till kl.11, så jag och pappa gick runt och tittade lite på Flyinge. Passade på att kika på första gruppen som hade ridprov, kändes som att det kunde va skönt att veta vad vi skulle få göra. sen var det dags för intervjun, 15 min att göra reklam för sig själv. tycker att jag fick det mesta sagt, kan iallafall inte komma på något som jag kunde ha sagt bättre.
sen hade jag lunch och efter det var det dags för ridprovet. de delade bara ut hästarna på måfå, fick ett sto som hette Butterfly. första intrycket av henna: vilken enorm och tråkig häst!!!  en bjässe mellan 170-175cm i manken och bred som en laduvägg som stod och slöade i boxen. Jag kommer ju aldrig få den här att röra sig ur fläcken, tänkte jag. men när jag ledde ut henne ur stallet skedde en total personlighetsförändring, hon blev pigg på ögonen och väldigt alert på omgivningen. och jag insåg att det nog fanns mycket mer här än vad jag trodde. så fort jag satt upp så kändes det så himla rätt. hon va verkligen min typ av häst. och ridprovet gick galant, vilken häst! hade jag kunnat skulle jag stoppat in henne i mini coopern och tagit med henne hem. vi gjorde dressyrprovet för Nina Bengtsson och hoppprov och visning för hand för Jens Fredricson. i dressyren gjorde vi mycket gångartsövergångar och några skänkelvikningar. i hoppningen hoppade vi först fram på ett räcke som han drog upp lite och sen fick vi hoppa en mindre bana. är väldigt nöjd med min ridning, allt kändes väldigt rätt och jag kan verkligen inte komma på något som jag kunde ha gjort bättre.
sen var det bara att åka hem. vi får besked inom tre veckor, så nu är det bara att hålla tummarna. går det så går det. är det nåt som jag kan falla på så är det att jag är så ung, var  yngst där. men kommer jag inte in så är det bara att fixa det som inte var bra och försöka igen.

nånting hände när jag var på flyinge. att rida Butterfly och känna att jag fixade det gav självförtroendet det där upåtsvinget som jag så desperat behövt den senaste tiden. det märktes på träningen idag. kan inte minnas när det senast gick så bra som idag! zapha var helt underbar och jag red skitbra. äntligen kändes det som att jag var tillbaka på hoppbanan igen, det var jag som red idag och inte mitt dumma hjärnspöke. nu hade jag roligt igen när jag hoppade och jag njöt faktiskt av det. för första gången på riktigt länge åkte jag hem från en träning med ett leende på läpparna istället för tårar i ögonen. nu har det nog äntligen lossnat!

image70
fy vad jag älskar min tokstolle när han är så fin som idag

inte nog med det. nu är skolan inofficiellt slut!!! hur skönt är inte det?

nattinatt

-glädje och kärlek-

flyinge

nu är jag i skåne, pappsen och jag bilade hit igår. är på vandrarhemmet just nu, ska åka till själva Flyinge om 20min. provet börjar kl 7 och håller på till 17. Håll tummarna för mig är ni gulliga!

uppdatering

hade en skitbra vecka i Tyskland och Polen... hett tips: checka in bilder på min bilddagbok http://silverdis.bilddagboken.se/

image68

sen hade vi ju studentskiva i tisdags... grymt kul va det! trots att min splitternya klänning gick sönder (ena axelbandet sprack... madde ska klaga åt mig).. mina splitternya skor gick också sönder.. strasset lossnade, men madde ska laga det åt mig, bra att ha vän som går design.. hon är en pärla för jag kan verkligen inte sy! just ja min en av kedjorna på min älsklingsfotlänk lossnade... vilken kväll...  

image69

idag fick jag hem en ny häst.. ett litet arabsto som jag får betalt för att rida i sommar.. trevligt tycker vi om det....

nu måste jag plugga induktion.. så jag klarar fysiken...

-kärlek-

forsta tiden i Polen

nu ar vi i Polen.. jag vill aldrig mer se ett tag sa lange jag lever.
forsta natten spenderades pa ett nattag med farja till tyskland. vaknade kl 2 av en argsint tysk kvinnlig rost som gormade i hogtalarna: nu va vi i hitlers hemland... jag vill aldrig mer behova vakna pa det sattet... sedan blev vi vackta kl 5.30 "guten morgen".. dags att byta tag mot Polen... efter ytterligare 6h sa fick vi guidning runt Warsawa... hungriga, varma och grymt trotta fick vi antligen mat... och sen.. kan ni tanka.. tag igen!!! denna gang till krakow... underbara hotel... dusch.. sang.. skoooooooooont..

nu har man fatt frukost... gottigott...

-love-

Hejdå Sverige

nu drar vi till Polen en vecka tjejer. Gud så skönt det ska bli att lämna allting för åtminstone en vecka.. martina borde bli nöjd, hon har försökt få mig att ta en paus länge nu.. hihi..


goda nyheter iallafall.. Lillebror verkar känna sig fräsch igen. skönt att han får en extra veckas lugn då.. så kommer han va riktigt pigg när jag kommer hem.. för att inte tala om hur knäpp Zapha kommer bli... hästen som flög i taket över en ekorre idag.. den har sabeltänder.. minst..


Flyinge närmar sig med stormfart.. spännande..


nej nu måste jag kuta iväg... lär packa om väskan... kom på igår under melodifestivalen att jag inte hade packat nånting... alltid ute i lika god tid...


apropå ESC.. crapy tävling... "ena europa", my ass... det delar ju bara upp alla i öst och väst... hoppas alla la märke till detta.. påminner iallfall mig om varför jag alltid hatat melodifestivalen... säger vi..
the Ark va bäst i mina ögon iallafall..


nej nu far vi brudar!


-kärlek to all of you -                   image67


kan det kännas värre nu?

nu kommer jag nog inte lägre. nu kan det bara inte kännas värre. natten och dagen tog kål på mig. jag är död nu.

satt uppe till halv 2 i natt och råpluggade kärnfysiken, klarade alla G-uppgifter utan problem. sov 3-4h innan det var dags att släppa ut hästarna. kom till fysiken visserligen mosig och trött med ringar under ögonen men ändå med en känsla av "nu kommer det gå". tror ni det gick bra? nej... va kanske en eller två uppgifter som liknade de i boken.. alla andra va matthias egna påhitt. så förklara det här för mig, hur kan det vara så att jag kan klara av allt i boken helt på egen hand och få alla rätt men sen inte klara provet? är det verkligen mitt fel? inte blev dagen bättre när jag fick tillbaks induktionen heller.. hur fan lyckas man... tack matthias du gjorde så min magkatarr kom tillbaka. hade glömt hur ont den gör, har sluppit i över ett halvår.. men att det inte är nån ide att åka till läkaren har man ju lärt sig de här åren. får väl svänga in på apoteket och köpa tabletter. novaluzid åt jag sist.. funkade bra förutom att jag blev beroende...

jag behöver resan till Polen mer än någon annan. måste komma bort från allt och alla. bort från Lillebror som är halt och har ont. bort från hästar och djur överhuvudtaget. bort från fysiken och matthias som gör livet surt. bort från krav och måsten. bort från dig. bort från mig själv.

I am the fire burning desperately
But you're controlling me


release me


Ett stort steg är taget

detta inlägg är till mig själv...

det första steget är taget, jag har accepterat läget. att jag var med om en olycka som bankade ner självförtroendet till botten. att allt inte kan vara och kännas så bra som förut med en gång. att jag måste ge det tid innan det släpper. acceptera och erkänna för mig själv och alla andra att såhär är det: jag är osäker och tycker inte att läget är speciellt roligt just nu. jag går igenom en väldigt jobbig period och det är inte många som kan förstå hur jag har det just nu.
alla är så himla gulliga och försöker verkligen stötta, och tro mig jag uppskattar även minsta lilla uppmuntrande ord som kommer. men det finns just nu bara en person som vekrligen helt ärligt kan säga att hon vet precis vad jag går igenom och det är anna-mia, för hon har själv varit med om en jäkla vurpa där hon slog sönder halva ansiktet. hon har gått igenom det jag kämpar med och hon är ett enormt stöd. men som sagt, alla stöttar och peppar och även om det kanske inte alltid märks så ska ni veta att det går rakt in.
mamma och pappa är toppen, de peppar och pushar och vi pratar i evigheter om min situation. jag är så himla glad att pappa följer med ner till Flyinge, för han kommer kunna ge mig en sista lyckospark på morgonen när det är dags. det kommer behövas.

det kändes på väg till träningen idag, jag såg inte fram emot det. det kändes otäckt och jag hade en klump i magen. jag behövde att Christine hoppade upp och red Zapha ett par varv, bara så att jag fick inse att allt sitter hos mig. det är inte hästens fel att det inte funkar, allt sitter hos mig. och det är inte förrän nu när jag har fattat det som jag kan ta itu med det. jag har aldrig varit med om något sådant här förut, jag har aldrig förut insett att jag faktiskt kan göra mig jävligt illa. nu vet jag och det är mitt problem. istället för att ta tag i problemet direkt så livräddar jag mig först och sen tar jag tag i problemet men då är det ju redan försent.
största frågan är: kommer jag kunna koppla bort osäkerheten på Flyinge? jag vet inte, ärligt talat, och jag kommer inte veta förrän efter fredag. då ska jag låna häst på specialidrotten, så efter det kommer jag veta hur det blir.

det här måste jag göra:
¤ acceptera och förstå att det inte är så att jag tappat all min kunskap, den finns fortfarande där men känslorna står i vägen
¤ tänka mer posivit, berömma mig själv istället för att bli frustrerad och arg för att det låser sig
¤ acceptera och låta det ta den tid det tar. inte sätta upp nåt datum då allting måste sitta, det får ta den tid det tar. jag har inte bråttom
¤jag måste tro på mig själv

det finns en anledningen till att jag har hållt på med det här sen jag var 3år, jag älskar det. hade jag bara varit en vanlig ridskole hade det nog varit annorlunda, detta må låta dömande men så här ser jag det. jag älskar det för mycket för att kunna sluta och det är det som får mig att kämpa. jag vet att den här onda cirkeln kommer ta slut. men det kommer krävas blod, svett och tårar för att nå slutet, och tårar har det blivit många.
min pappa är väldigt klok och har ett kanske annorlunda sätt att se på det:

-just nu känns det väldigt jobbigt och du vill inte tro att du fortfarande kan. men försök se det positivt. den här olyckan har gett dig en erfarenhet som inte många andra får och kan förstå. och när det här väl är över och du är tillbaks igen kommer du kunna använda den här erfarenheten till något positivt. du kommer aldrig sätta dig i en sån situation igen, och du kommer kunna vara ett stöd för andra såsom anna-mia är för dig. bara för att en olycka skedde betyder inte det att slutsatsen av den måste vara negativ, det finns alltid något att lära.

Med detta i åtanke tänker jag försöka få ett par timmars sömn, imorgon är en ny dag. en ny dag att ta tag i.

-ge dig själv en komplimang om dagen och allt kommer kännas lite lättare-

ps. fy fan vilka ridsår jag har fått på knäna av den där j**** sadeln jag måste ha på Zapha!!!

Nostalgitripp

för att pigga upp mig själv och alla andra som behöver det:

image53
Haha, brännvinsrunda är inte gott...

image54 
Hotties julen -05            
  image55
 Tre sötnosar nyårsafton -05... den glömmer vi aldrig.. hehe..
image56 
Sandra är för alltid min älskade pysan
image57 
Bara för att vi är heta...
image58 
maskeradfest... -kärlek-
image59
omg...
 image60
bara för att den är så ohet hahah
image61 
Emsan och jag är HOT
image62 
Anna vann singstar, jag är hennes groupie
image63 
Kolla in det här!!!
image64 
Det är kul med tjejkväll...
image65 
... men trött blir man..
image66
Vadå? Har ni aldrig sett folk leka "Herr Går man"-skyltar?

-utan er hade de här tre åren blivit ruggigt tråkiga... kärlek till Visex -

så här känns det

I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun please don't hold me down
Please don't hold me down


I am a rolling wave without the motion
A glass of water longing for the ocean
I am an asphalt flower breaking free
But you keep stopping me


Release me
Release me


I am the rain that's coming down on you
That you shielded yourself from with a roof
I am the fire burning desperately
But you're controlling me


Release me
Release me

så här känns det...


sömnpiller förbjudet

äntligen är man i princip klar med kompendiet på historian, blev 18 sidor. ska bara finslipa lite när vi kommer hem från Polen, så skönt. har ju suttit uppe till 12 varje natt i en vecka så det ska bli väääldigt skönt att få bocka av en grej på listan. nu är det full fokus på etiopien och fysiken..

blir lite trött på att jag har så taskigt flyt i år. Lillebror gick asbra igår, jobbade hur fint som helst i dressyren och så helt plötsligt var han jätte halt.. men när jag kollade honom idag så såg han fräsch ut, så det va nog bara en nervsmäll.
och apropå att martina klagar över nya sadlar, de gamla är fan inte bättre! eftersom Zapha musklat sig så mycket att min hoppsadel blivit för trång måste jag rida honom i mammas 30 år gamla stenhårda sadel. helt sjukt egentligen, förutom mina två galoppsadlar så har jag 5 sadlar hängande i sadelkammaren men bara mitt hatobjekt ligger på hästskrället. så jag har ONT i rumpan kan jag säga.. plus att jag har träningsvärk efter galopprundan med Julle igår. helt otroligt, har ridit sen jag va typ 3-4år men jag får ändå träningsvärk varje gång jag är ute och konditionsgalopperar. och då va Julle ändå på sitt behagliga humör igår, så istället för att man behöver sitta och slita och dra för att han inte ska sticka med en behövde jag bara krama lite med lillfingret så samlade han sig. då kan man verkligen sitta och njuta över att ha en av sveriges snabbaste d-ponnyer.

slog mig idag, de flesta runt omkring har fått nån form av hysteri över att de måste komma i form till studenten. skulle aldrig kunna hålla på som vissa gör. jag har varit där, jag har svultit mig själv och ja jag lärde mig att koppla bort hungerskänslan. kan det fortfarande om jag vill, problemet är ju bara att jag har börjat spy så fort jag blir för hungrig. Hej jag har inga fettreserver! så tro mig, kunde jag skulle jag lätt ta det ni vill bli av med. var tacksamma över det ni har människor, hellre former än planka. och tro mig, det är mycket mysigare att kramas med nån som har lite kött på benen än nån som är så smal att man tror de ska gå av bara man petar på de.

btw.. jag har blivit frälst..  eller ja beroende... Laakso i duett med Peter Jöback - from Italy to Helsinki... mums... och Oh Laura - release me... jag är som klistrad till dessa låtar..

nu kallar plugget... kan inte stå emot längre... det har mig i ett fast grepp... måste stå ut till sista maj... kan inte andas....

image52
jag längtar efter sommaren (hahah omg hade glömt luggen)

-kärlek-

bläääää

vilken äcklig jobbig tid det kommer bli nu... så sjukt mycket att göra men alldeles för lite tid...

¤vara färdig med kompendie över Sveriges historia på minst tio sidor till nästa fredag
¤ha projektarbetet klart till nästa vecka
¤omprov i kärnfysik på onsdag
¤göra fysiklabb om harmoniska svängningar
¤fysikprov om rörelsemängd fredag nästa vecka
¤lämna in fördjupningsuppgift i biologi C v.21
¤lämna in sista labbrapporterna i biologi B v.21
¤vara färdig med uppsatsen om internationella relationer innan till fredag nästa vecka
¤prov om buddism nån gång innan sista maj

kort sagt: PANIK!!!

och nånstans i denna röra måste jag förbereda mig för Flyinge.. fint att man bara har 11skoldagar att hinna med allt på... underbart verkligen... visst är vi glada att vi ska åka till Polen en vecka tjejer. nej inte alls. det kändes som en bra ide förut men nu känns det väldigt opepp. men oj vilken skön ångestfri vecka vi ska ha då!

image49    image50
               
image51
                                                                        -kärlek-