Kanchanaburi

efter en bussresa pa 12h fran Phuket till Bangkok och sedan ytterligare en bussresa pa 2h fran Bangkok har vi anlant till Kanchanaburi. hann inte mer an kliva av bussen sa fick vi hjalp av en kille som fixade en karta, packade in oss i sin livsfarliga cykeltaxi (gissa vem som satt pa ryggstodet och balanserade...) och skjutsade oss till ett stalle som heter Sugar Cane dar vi kunde bo. vet ni vad han ville ha for besvaret... 60 Baht! det ar typ 14kr... stackarn, han var vard mer efter att trampat fram i varmen med tva blekfeta svenskar och deras otympliga packning!
vi bor iallfall bokstavligt talat pa floden Kwai i ett hus som ar byggt pa en flotte. kan sitta pa var altan och titta nar de enorma fiskarna hoppar runt bland nackrosorna, man blir sa skont avslappnad av det har landet.
imorgon ska vi aka till Erawan nationalpark. dar blir det elefantridning, klattring i Erawans vattenfall (7 avsatser dar man kan bada), aka flotte pa floden Kwai och lite annat harligt. kommer bli en fullspackad dag kanner jag...

nu ska vi shoppa lite.. stackars Lili behover nagot att skydda sitt branda ansikte med (hon paminner valdigt mycket om en kokt krafta just nu, vilket resulterat i att vi fatt flera gratis tips fran bekymrade thailandare om hur man bast undviker att branna sig). jag har bara brant axlarna an sa lange..

ha det gott i kylan, har ar det varmt som fan!

-Semlan, svettig men lycklig-

Phuket och Patong

Nu ar vi har!
Planet blev forsenat fran Arlanda pga en isklump som gjorde att de inte kunde lasa den bakre dorren, lite surt men vad kan man gora at det? Vi anlande iallafall till Phuket vid halv 8 pa kvallen, thailandsk tid, (det va 28 grader varmt kan tillaggas) och tog en airbus till Patong (som vi hyrde av varldens sotaste lilla gay, ville bara krama om honom!) och vart hotell. Med pa bussen var en otroligt jobbig indier (vi tror iallafall att han va indier), han va stressad redan fran det att han satt sig i bussen! suckade och kranglade och gapade at chaufforen: hello you! how long? how long? we been going for hours! osv osv. stackars busschaufforen var ju inte sa hajj pa engelska heller plus att thailandare ogarna hojer rosten sa han bara svarade: stop stop! hela tiden. efter en stund hade jag god lust att oppna en dorr och sparka ut den dryge fan (indiern alltsa, inte busschaufforen), synd bara att dorren va locked. maste varit nat skumt med den dar mannen, han nastlade sig in fore oss i kon vid passkontrollen i phuket och verkade ha nagot strul med sina papper for vi fick ga fore honom medan han kranglade runt... sikna manniskor det finns...
nar vi iallfall hittat vart hotell och checkat in, bestamde vi oss for att undersoka staden Patong och tog en promenad. helt galen stad kan jag saga, men rolig! vi hittade stranden ocksa, den ligger alldeles runt hornet... vattnet ar ljummet! blev en bananapanncake med choklad till kvallsmat, valdigt gott.. kommer det bli fler av...

sov som en stock i natt iallfall, ACn ar fantastisk i vart rum!
idag har vi bara legat pa stranden och latat oss.. skvalpat runt i det ljumma vattnet... kommit fram till att vi absolut skulle kunna tanka oss att aka hit en gang om aret, inga problem! bara att borja spara pengar nar man kommit hem igen haha! jag har aven kommit pa att det har ar nog forsta gangen nansin som jag inte behover halla koll pa klockan, man ar ju alltid pa vag nagonstans kanns det som men inte har. har far jag allting serverat sa fort jag kliver utanfor mitt hotellrum, man far val akta sa man inte blir bortskamd haha! folket ar sa fantatiskt glada och snalla hela tiden, marks att de ar radda om sina turister. men a andra sidan ar vi ju ocksa deras levebrod och jag har bidragit lite idag. har inforskaffat ett par sandaler med guldremmar (skitsnygga) och en vit sarong med oranga blommor, vi ovar oss flitigt i att pruta. det ar lite roligt faktiskt, de bara skrattar och ser det som en sport. vem ar bast pa att forhandla om priset, du eller forsaljaren? blev nyligen indragna av en skraddare ocksa. vi far se om vi ska lata honom sy upp nanting nar vi kommer tillbaka hit, vore kul men vi vill aka till Bangkok forst. semestern ska ju avslutas har i Patong sa da ar det lattare att vara lite mer impulsiv eftersom att vi vet hur mycket pengar vi har kvar da.
varmen ar faktiskt riktig skon, inte jobbig alls an sa lange. Lili brande sig lite idag men jag har klarat mig. daremot ser vi ut som pudlar i haret pga luftfuktigheten, Lili ar dock mer pudel an jag eftersom hon har annan harkvalitet. bara att satta upp haret i karringknut, bort med luggen och vara glad over att brannan blir jamn.

just nu har vi hittat ett litet internetcafe, ska ata lite middag snart... imorgon blir det stranden innan vi tar bussen till Bangkok pa eftermiddagen, blir till att sova den natten pa bussen men det tror jag att vi kan overleva..

nej nu orkar jag inte skriva mer, nu ar jag hungrig!

ha det gott dar pa andra sidan jordklotet!
-Emlan, same same but different-


Thailand 27/1-12/2

måste bara få äckla alla en sista gång med att nu drar vi till Thailand! planet lyfter 23.50 i natt ifrån Arlanda and we will be on it!
fast nu börjar resfebern göra sig gällande.. jag känner mig relativt lugn men Lili börjar bli lite stirrig...

ser ni stora rubriker i veckan i stil med:
"Vilsna svenskar i Bangkok"
"Efterlysta: två förvirrade systrar från Sverige spårlöst borta"
"Blekfeta svenska systrar ställde till med skandal på stranden"

Så kan ni vara lugna, det är bara vi :)



Nu ska jag ha min första semester på 3år, dessutom första semestern som jag jobbat ihop till själv!

-kärlek-

bara 4 dagar kvar!

ja nu räknar man verkligen ner dagarna, på tisdagnatt sätter vi oss på planet till Thailand!

Zapha gick kanon på dressyrträningen i måndags, trodde att han kanske skulle kännas lite kantig men inte då. Han va bara jätteglad över att få jobba igen, det är mattes arbetsnarkoman i ett nötskal.

på tisdagen hade jag tänkt hoppträna både Zapha och Häxan men eftersom väglaget va så himla dåligt åkte vi bara med Häxan. Hon har ju inte hoppat sen september så jag var beredd på att hon skulle kunna vara lite livad och det va hon! men hon skötte sig faktiskt jättebra och Cissi tyckte att Häxan så väldigt färdig ut för att ha gjort så lite.

igår åkte vi upp till ridhuset med Lillebror och Zapha, Lili skulle rida dressyr med Lillebrorsan och jag hade tänkt hoppa av Zapha lite. Han har ju inte sett hinder på lite drygt en månad så ni kan tro att han blev i gasen när han förstod vad som var på gång! Sparkade bakut och tyckte att livet var buskul, vi va duktigt svettiga båda två efter en stund kan jag säga och jag har grym träningsvärk nu! men huvudsaken är att hästen är glad och nöjd...

fick besked från SLU om att jag kom in foderkursen i vår, så nu måste jag ringa CSN och beställa papper..

har även fått besked från Försäkringskassan att jag får sjukpenning för när jag var sjukskriven, tackar för det!


snart så...

när jag kom hem från jobbet igårkväll kl 23 luktade det bullar i hela huset.. blev ju tvungen att fika lite då haha...

-kärlek-

veckan som gått

tiden går visst alldeles för fort ibland, det har redan hunnit gå en vecka sen mitt senaste inlägg!

har egentligen bara jobbat en himla massa den här veckan, måste ju försöka få ihop så många timmar som möjligt innan vi åker. Bara 9 dagar kvar nu! längtar som sjutton...

igår åkte jag och masserade Idas Chili igen innan jobbet, han kändes mycket finare än sist! Blev lite förvånad över att det kunde vara sån skillnad efter bara två veckor, men sen var han ju mycket mer avslappnad den här gången också.
efter jobbet åkte jag hem till Lili, kände att det va lättast att sova kvar i stan eftersom jag skulle vara på sjukan kl 10 nästa dag. Gick in på bloggen för att titta lite och vet ni vad?!! Zaphas uppfödare hade lämnat en kommentar! Jag blev jätteglad, har tänkt så många gånger att jag borde skriva ett brev till henne för jag vill så gärna veta hur Zapha va som unghäst. Och så är det hon som letar reda på mig istället, lustigt det kan bli.

idag var jag iallfall till sjukhuset och fick träffa en dietist. Hon va supertrevlig och det kändes faktiskt som att jag fick ut något av att träffa henne. Fick bland annat med mig näringsdrycker hem som jag dels ska prova för att se vilka smaker jag vill ha recept på och dels ska jag ha med mig de på flygresan.

ikväll är det årets första dressyrträning med Zapha, ska bli mycket spännande och se hur sprättig i tårna han blir, har ju inte kommit in i ett ridhus på en månad iallfall. tur att det är hoppning på tapeten imorgon också...

Luckys sår blev alldeles äckligt så jag fick lov att tvätta rent det med väteperoxid. Tappra gossen fick lite tröst av Lili de första minutrarna, sen hade han glömt bort att det gjorde ont och var lika glad som vanligt igen. Lika många hjärnceller som han är gammal... men han är ju galet snäll att hålla på med! Nu har iallafall såret läkt riktigt fint, ska väl vara helt borta till jag kommer hem från Thailand.

27 januari bär det av...
-kärlek-

Storm!

Herregud så det blåser ute! va nästan lite otäckt att köra bil måste jag säga. Idag skulle jag egentligen åkt upp till ridhuset med Julle och Häxan och hoppat av de lite innan dressyrträningen med Zapha ikväll, men mamma och jag kom överrens om att vi INTE vill köra transport nån av oss i det här blåsvädret. Så det blir till att vara hemma ikväll istället, det finns ju möjlighet att åka iväg senare i veckan.

I torsdags hade jag tänkt sätta igång Lucky igen efter vilan men det kunde ju jag glömma! Den rackaren har antagligen stegrat sig på en pinne och har fått ett rejält skärsår på bringan. Håller tummar och tår för att det inte ska bli ett alltför fult ärr, sårkanterna hade hunnit börja torka när vi upptäckte det så det kan ju inte sys.
Han måste iallafall vara världens koolaste 4-åring (tänk att han är 4år nu!!! hur gick det till???) Satte mig på huk i boxen och fotade såret med blixt, bra att dokumentera lite hur det läker (märker att hästmassören i mig börjar ta över). Han rörde inte en nerv när kameran blixtrade! Det är mattes bäbis det..

Igår fyllde Lili år och det firades med tacos och frukttårta, väldigt gott även om jag blev tvungen att hetsäta för att hinna innan jobbet. Jag, mitt dumma nöt, har ju framförhållning som en vilsen gnu på rullskridskor. Mitt kortison tog slut igårmorse och jag tänkte:
- jag ska ju till sjukhuset imorgon så det är ju lugnt, kan hämta ut mer då.
Valsade omkring hela morgonen med denna fina övertygelse tills jag ställde mig i duschen, då slog klarheten ner som en blixt. Det är ju inte förrän NÄSTA måndag jag ska till sjukan! alltså den 18:e!
Så då blev det till att brassa in till Gränby innan jobbet bara för att upptäcka att jag inte alls har något recept på kortison kvar som jag återigen varit så övertygad om. Tack och lov var tanten i luckan väldigt snäll och gav mig en burk iallafall mot att jag lovade att ringa läkaren genast nästa dag och ordna med ett nytt recept. Tackade och bockade!
Ringde nu på morgonen och sa till om att jag måste ha recept som räcker även för Thailandresan, räknade ut att jag kommer göra av med 210st tabletter från idag fram till vi kommer hem från Thailand. Det är 8,5 burkar kortison! En sjuhelsikes massa tabletter måste jag säga...

Nej nu ska jag ta och äta en tårtbit tror jag...tycker att jag förtjänat det efter att ha kämpat mig fram på jobbcykeln i den här stormen! har gått upp 3kg! Heja mig..


Snart åker vi!

-kärlek-

Nyår och grejer

Nyårsafton blev väldigt lugn och skön. Först ridtur med hästarna på dagen. Sen åt jag middag med mamma och pappa, marinerad fläskfilé med potatisgratäng. Galet gott! Egentligen skulle mamsen och pappsen firat med morbror John och hans fru som de alltid gör, men de lyckades få vinterkräksjuka stackarna! och då är de inte välkomna hit iallfall haha...
på kvällen åkte jag med en fullpackad bil och hämtade Lili på jobbet. Vi gosade ner oss i hennes lägenhet med mera mat (mamma och pappa sponsrade, det va ju tvunget att ätas upp), grönsaker med dipp och godis. Vi tittade först på filmen Juno, den va riktigt rolig! Sen blev Marie-Antoinette och vi skålade i läsk vid tolvslaget, kort sagt en riktigt mysig nyårsafton måste jag säga. Tack för det Lili!

I fredags var det däremot fullt upp! Först upp och motionera Julle och Zapha, sen brassade jag iväg till Skärplinge för att äta lunch med Wisex (minus anna som va sjuk). Vi åt pizza och spelade spel, Emma och jag ägde!
Framåt kvällen fortsatte jag in till Tierp för att fira Sandra som fyllde 21år! Det blev lite förfest hemma hos Madde och Håkan (måste säga att GuitarHero va mkt roligare än Rockband) innan vi åkte in till Uppsala. Det va ju lite dött på krogarna såhär efter nyår så vi satte oss på Terrassen och pratade i massor. Kände att det fanns en del att ta igen, jag har ju inte träffat de här tjejerna på evigheter! Måste bli ändring på det här....

Nu ska jag kasta i mig lite mat innan det bär av till jobbet... det bet lite i kinderna när jag red idag, minus 13,5 visade termometer. Men Zapha va livad haha!

-kärlek-