Bärrandsröta sucks

wow... från att vara helt arbetslös har jag plötsligt två jobb.. så det kan gå.. kommer ju få en trevlig lön i januari iallafall. sen att jag har en otrevlig skuld till mor och far att betala av tycker jag att vi glömmer för en stund.

i lördags tävlade Rebecca och Julle. De kom tvåa i L:Bn och sen fick de ett snöpligt pet i grunden i deras L:A debut. Men glada var vi för det :) hann ju tjattra en stund med mina favvobrudar i Heby RF också, alltid lika kul att träffa de :) en annan rolig grej som hände var att vi träffade vår föredetta d-ponny Jikas Brown Sugar, eller Milou som han kallas till vardags. Har inte sett honom på 5-6år så det va roligt, skönt och se att han trivs med nya ryttaren. Efter allt som hänt unnar vi honom att få vara glad och nöjd med livet.

Men över till de dåliga sakerna. Lina som ridit Lillebror åt oss sen i somras ringde, de trodde att de fått ringorm i stallet för alla hästar hade fått mystiska kala fläckar framför allt runt mulen. Jippi tänkte vi, planen var ju att ta hem honom nu men ringorm är jätte smittsamt så det va ju bara att glömma.
Efter några dagar ringer hon igen, då har de fått ut en veterinär som konstaterat att det inte va ringorm utan svamp. Så vi kan ta hem Lillebror men inte förrän det börjat växa ut hår igen på de kala fläckarna, just nu ser det ut som att vi ska hämta honom på lördag.

Lucky stackarn har haft mystiska hältor under några veckor, vi trodde han hade sträckt korset för han ömmade där. Men när pappa verkade honom igår upptäckte vi att han fått något som kallas för bärrandsröta, det syntes inte förrän pappa började hugga. Så nu ska vi in med honom till Ultuna 6/12. Där kommer hovslagaren i samråd med en veterinär hugga bort lämplig mängd hovvägg samt gröpa bort rötan så att det dåliga stället i hoven luftas och läker. En sån här sak kan ta flera månader innan det är färdigt om man har otur, så vi törs inte hoppas på att det blir ett treårstest just nu iallafall.
Först blev vi rädda att det var hovväggen som höll på att lossna, såna hästar måste man oftast avliva. Men efter lite surfande på nätet kom vi iallafall fram till att det är bärrandsröta. Stackars bäbisen är jätte halt nu :(

vilket hästigt inlägg det här blev... oh well...

image105
krya på sig baby

-kärlek-


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback